#20 dagboek van een huisarts aan het coronafront

Berenjacht

Yes, weekend! Een zee van tijd! Schitterend, stralend lenteweer!
Nu het belangrijkste ijkpunt van de lente gisteren gemarkeerd is – de eerste Aperol Spritz van het jaar is zoiets als ‘Le Beaujolais nouveau est arrivé’ – is het tijd voor de volgende lente-belevenis.
Maar de Ronde rijdt niet uit, we mogen niet naar zee, niet gaan picknicken en geen terrasje doen.
Wat doen we dan?
We gaan op berenjacht!
We gaan een hele grote vangen!
Wij zijn niet bang.

Nee, bang zijn we niet. Maar we hebben wel een praktisch probleempje: na een van mijn ontelbare opruimsessies heb ik alle beren weg gegooid. Zelfs ‘Bebeertje’, de beer uit mijn eigen kindertijd.
(eigenlijk heb ik ondertussen nog een veel groter probleem. De spatiebalk van mijn laptop heeft de geest gegeven. En alle winkels zijn dicht! Al googelend heb ik ondertussen ontdekt dat dit een veel voorkomend MacBook-probleem is dat Apple gratis verhelpt. Voor het bouwjaar van mijn laptop nog welgeteld tot april 2020…!
Al googelend vond ik ook een filmpje over losmaken, schoonmaken en terugplaatsen van de spacebar. Laat ik dat dan maar even uitproberen, dacht ik zo.
Zo gezegd zo gedaan.
En nu is het nog eens 100% erger geworden. Shit!!
Zo typen is eigenlijk niet te doen. Ik ga er nog een tendinitis aan over houden vrees ik.)
Of een voortijdig einde aan deze blogestafette… Wat zou ik dat spijtig vinden.

Maar terug naar de berenjacht. Wat dat is hoef ik u waarschijnlijk niet meer uit te leggen. U moet al wereldvreemd zijn om (op sociale media, in kranten tot zelfs op het nieuws) nog niets gezien te hebben over dit fenomeen waarbij mensen teddyberen achter hun ramen zetten zodat kinderen uit hun kot gelokt kunnen worden voor een wandeling. En dan maar beren tellen! Tot groot plezier van hun ouders die ook eens uit hun kot kunnen komen zonder gezaag van hun kroost.

Nu ben ik een gerateerde Marie Kondo maar soms bewaar ik toch iets. Het beertje dat ik van mijn man – toen nog mijn lief – kreeg toen ik mijn studie geneeskunde startte. Heel toepasselijk een beer met een mondmasker!
Berenjacht in Corona-tijden.
Mondmaskers worden het nieuwste mode-must-have, zeg niet dat ik u niet gewaarschuwd heb. Mijn beertje is alvast helemaal mee. Want alles komt altijd terug.

En als u net als ik heimwee heeft naar uw favoriete koffiebar: ook daar heeft zich een schattige berenfamilie geïnstalleerd in de retro zeteltjes. Zolang wij geen koffie kunnen slurpen, doen zij dat met veel plezier.

Heb ik me nu een Corona-vinger getypt en is dat ook besmettelijk en moet ik daarmee naar spoed en moet ik dan ook een mondmasker aan?
Ik ga mijn huisarts maar eens bellen.

#blijfinuwkot, #wasuwhanden, hou u goed en geniet van de zon???! En zoniet: BEL JE HUISARTS! Ga niet in de wachtzaal zitten, loop niet meteen naar spoed.

Geplaatst in: Blog

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.