#26 dagboek van een huisarts aan het coronafront

* de aanhouder wint *

Vrijdagavond, ‘Daydream’ van The Wallace Collection in mijn oren (ja, nog steeds zwaar onder invloed van de Classics 1000) en precies vier weken ver in de lockdown. Ongelooflijk hoe lang de start daarvan alweer geleden is, en hoe een mens aan alles went. Zelfs aan dingen die een dikke maand geleden nog onmogelijk hadden geleken. Behalve in avonturenverhalen en rampenfilms. Die rampenfilms schijnen we nu massaal te bekijken op Netflix. Ik heb nog altijd geen Netflix. Geen tijd voor. Nee, want ik schrijf elke dag een blog en hou dat ook al 26 dagen vol. Pluimpje voor mezelf. Routines helpen.
Ook alcoholische routines helpen. Ik heb mijn eigen versie ontdekt om de curve af te vlakken, en ik ben daar zeker niet de enige in, zo hoor ik links en rechts.

Maar alle gekheid op een stokje: de curve van het virus dat zich willens nillens een hoofdrol in ons leven heeft geforceerd, die curve buigt af. Daar is het al die tijd om te doen geweest, en dat hebben we allemaal te danken aan iedereen die zich braaf heeft gevoegd naar de nieuwe regels. We doen ons best en het mag gezegd: dat is niet altijd makkelijk. Hier en daar begint er wat metaalmoeheid op te treden. Gelukkig helpt het mooie weer om de moraal hoog te houden. Want volhouden moeten we!
Misschien nog lange tijd.

Benieuwd naar de creativiteit die de paashaas aan de dag zal leggen. Ik ben in ieder geval van wacht zondag, dus hou het rustig! ?
Ik hoop dat Steven Van Gucht ook een paasmomentje gegund wordt en breng jullie allen hierbij alvast mijn gemondmaskerde paasgroeten en -wensen over.

Dus hou vol! #blijfinuwkot, #wasuwhanden, hou u goed en geniet van de zon???! En zoniet: BEL JE HUISARTS! Ga niet in de wachtzaal zitten, loop niet meteen naar spoed.
Uw paaseieren zijn welkom op de wachtpost ?

Geplaatst in: Blog

Een gedachte over “#26 dagboek van een huisarts aan het coronafront

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.