Moederdag

stella handje helpen.JPG
‘Goedemorgen lieve schat, gelukkige moederdag. Als cadeau heb ik een mug voor u kapot gemaakt.’
Mijn lieve wederhelft is gestopt met cadeaus voor mij te kopen. Heel verstandig, ik ben een lastige klant. Mea culpa. Bloemen krijg ik al helemaal nooit meer sinds ik dat een keer grondig verknoeid heb.

In de badkamer stond wel een lief kaartje voor me klaar, beschreven door man en kindertjes. En dochterlief had een plaat geknutseld waarop de belofte om geregeld ‘een handje te helpen’. Ben ik ook altijd blij mee.
Zelf heb ik als  moederdagverzuchting de wens geuit dat alle gezinsleden deuren voortaan zachtjes sluiten en dat de snoepkast op slot blijft.

De zon scheen alweer uitbundig deze zondagochtend en na een poosje buiten mediteren, een gezellig ontbijt met zijn tweetjes (de jongens slapen nog en Stella is uit logeren, we kunnen zo alvast oefenen voor het lege nest syndroom) en een frisse douche, ga ik aan het werk: dienst op de huisartsenpost in Tilburg.

De werkdag vliegt om met visites aan de ene zieke na de andere hulpbehoevende, en ineens krijg ik telefoon van zoon: ‘Dag mama, Stella en ik liggen hier samen in de hangmat in het zonnetje.’
‘Ah zo, heel fijn voor jullie. Belde je om me dat even te melden?’
‘Nee. Wij bellen om jou een gelukkige moederkesdag te wensen!’
Wat wil een mens nog meer?

Tja, er staan nog wel wat wensen op mijn verlanglijstje: een stabureau, ooit een keer naar Compostela wandelen en de pythontas van Fred de la Bretonnière waar ik maar van blijf dromen sinds ik hem zag in de Bijenkorf. Wegens weerzinwekkend duur heb ik de tas even geaaid bij het afscheid, en af en toe breng ik hem nog eens een bezoekje. Zolang niemand hem kan betalen, wacht hij op mij, en intussen smelt ik ook van de zon, een kaartje en een telefoontje.

Eigenlijk ben ik dus best zuinig in gebruik. Al blij met een dooie mug.

Geplaatst in: Blog

2 gedachten over “Moederdag

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.