a hug in a cup

Mentalist Patrick Jane paradeert voortdurend door het scherm met een kop thee in de hand. Het ritueeltje is mij zeer bekend, elke ochtend begint bij mij met een grote mok thee. De waterkoker in de badkamer aanzetten is het eerste wat ik doe als ik uit bed kom:IMG_0397

A hug in a cup noemt de Mentalist het, en ik ben het roerend met hem eens.
Alle liefde in een kopje.

Niet alleen op thee kan ik verliefd worden, ook op kopjes. Zo had ik een crush in Kopenhagen afgelopen zomer.  Al na twee stille ochtenden in de Airbnb van Martin en Gunn had ik het zwaar te pakken. 
Ik was al zeker 7 jaar lid van Airbnb voor ik eindelijk een keer zo’n luchtbed boekte, en het was meteen raak. Zoon en ik kwamen terecht bij een geweldig koppel, en aangezien Martin aan hun zomerhuisje timmerde, Gunn in de horeca werkte, en zoon graag uitsliep, had ik de ochtenden voor mezelf. Gunn had een fraaie bloemenkop voor me neergezet en een uitgelezen variatie aan theesmaakjes. Heerlijke uurtjes voor mezelf: thee, dagboek, laptop en WiFi, wat wil een mens nog meer?

De dagen in Kopenhagen vlogen om en van de theekop maakte ik nog een paar foto’s ter afscheid. Ik zou de theekop met rust laten. IMG_0931
Maar het bleef jeuken en het verhaal kreeg een staart. Ik wou de kop hebben.

Dus begon ik met Martin te mailen – al moesten we daarvoor nog flink wat toeren uithalen want AibB&B maakt rechtstreeks contact heel lastig. De theekop bleek niet zomaar een kop, nee, het was een dure – want handcrafted en dus unieke – theekop.
IMG_0930

Dat maakte hem alleen maar waardevoller en ik werd nog vasthoudender. Martin speelde het spel geduldig mee, vele mails schoten heen en weer: over welke kop het was, de prijs, hoe het bedrag over te schrijven en het opsturen van het kleinood.

En toen was het zover: op een avond vond ik een pakketje op mijn bureau: IMG_1285

Waarop een laatste mailtje aan Martin volgde:

‘Hi Martin,
Yesterday I worked late. As always… here in Belgium, doctors have evening consultations, I don’t know how that is in Denmark. Anyway, after I had seen my last patient, I cycled home in a lovely still warm evening. At home, I found a package on my desk. Yes, it was your tea cup!! I made myself a cup of tea with the jasmin tea I took home from my father’s appartment. He passed away this summer, shortly after our holidays in Copenhagen and Denmark.

I drank my tea in a rocking chair on the terrace. Thinking of the days I spent in your beautiful city and the last days with my father. It was a beautiful moment. I felt grateful for all the good memories this last summer and for having met lovely people like the two of you who went to all this effort and made this moment possible.
Thank you! Martine’

Geplaatst in: Blog

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.