vijftig is het nieuwe dertig

fullsizeoutput_59d
Het is een treurige aanleiding die mij tot het schrijven van deze blog brengt. Ik word vijftig. De helft van mijn leven is zowaar voorbij. Mijn haar is grijs en met verven ben ik al lang geleden gestopt. Die hobbel hoef ik dus niet meer te nemen, dat scheelt. Toch heb ik uw troost nodig.
Het is niet omdat mijn hoofd aan de buitenkant grijs en saai is, dat het aan de binnenkant grijs en saai is. Volgens mijn dochter is de binnenkant zaagselkleurig en zit er een aap met cimbalen in. Dat zegt wellicht meer over mijn dochters fantasie dan over mij.

Vijftig worden is mooi en triest tegelijk. Wees was ik al een tijdje, en nu is de tijd ook gekomen om definitief afscheid te nemen van mijn jeugd. Gedaan, over en uit. Ik kan dankbaar terugkijken op een prima eerste helft en mag mezelf een gelukkig mens noemen. Voor de tweede helft bulkt mijn bucket list nog van de plannen.

Maar eerst even een flink potje janken en rouwen. Daar heb ik u voor nodig, dit kan ik niet alleen. U en uw tranen met tuiten zijn dan ook van harte welkom om dit trieste feit samen met mij te komen bewenen op een  feestje.

Dozen tissues zullen ruimschoots voorradig zal zijn, alsook de nodige hoeveelheden cognac en Prozac om ons te bedrinken en te vergeten.
Leeftocht om de tweede levenshelft aan te vatten wordt voorzien. Zodat wij allen nog eens de stramme ledematen kunnen strekken op een streepje muziek.

Al wie deze blog leest, is bij deze van harte uitgenodigd op een fijn feestje in maart… MAAR dan dient u wel even een mail te sturen. Dat kan via het contactformulier op deze site.
De eersten  krijgen van mij per kerende time and place. Daarna geldt helaas: vol is vol.

Gelieve niet in het zwart te komen, het is zo al erg genoeg.
Bloemen noch kransen.
Wel veel knuffels graag, elk beetje oxytocine kan helpen.
De familie dankt u bij voorbaat.

Uw steunende aanwezigheid mag u graag kenbaar maken op het genoemde contactformulier.

Geplaatst in: Blog

24 gedachten over “vijftig is het nieuwe dertig

 1. marcel van put schreef:

  Kijk eens aan…..de zieleroerselen van een ” cinquantenaire ” …..!
  Nu, ik zou zeggen, je wordt geen jaartje ouder maar een jaartje minder jong….het resultaat voelt weliswaar hetzelfde, maar het klinkt wat vrolijker…)
  En als ik jouw moderne wiskunde volg, dan is 70 het “nieuwe” 50 , en bij bij verdere interpretatie, het “allernieuwste” dertig….(als ik zo ga doorrekenen, zit ik binnenkort terug in de luiers….)
  In elk geval, fijne verjaardag !
  Marcel

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.