platte borsten

Nog acht dagen verwijderd van de onvermijdelijk naderende kaap van vijftig, heb ik mijn eerste verjaardagscadeau al binnen: de uitnodiging voor het bevolkingsonderzoek borstkanker. Ik mag bij de club. Elke twee jaar mag ik voortaan tussen de pletwals om me te laten onderzoeken op de kanker die n op de tien vrouwen treft.

Het is gek, maar alle tien gaan ze er elke keer weer vanuit dat het bij hen zo’n vaart niet zal lopen. Dat doe ik ook. Van het andere uitgaan zou het leven tot een hel maken.
Maar goed, soms win je de lotto – not! – en een andere keer treft die ene van de tien het ongelukslot uit de borstkankerloterij.
Ik hoop in ieder geval dat ik nog wat genoeglijker cadeautjes dan dit in ontvangst mag nemen, maar ls het me dan zou treffen, ls, dan hoop ik dat ik er net zo indrukwekkend mee om mag gaan als de vrouwen die ik het in mijn nabije omgeving zag doormaken. Of als Marjan Meganck, de vrouw van cabaretier Wouter Deprez die het overkwam en dit weekend in De Standaard genterviewd werd. Ze schreef er een boek over. Kijk, dan heb je me.
IMG_1614
Naast de genoemde uitnodigingsbrief kreeg ik ng een cadeautje (en dan reken ik de schitterende zilveren oorringen die ik mezelf cadeau heb gedaan even niet mee): een prachtig mooi schrijfboekje van ‘Peter Pauper Press’ (dankjewel Marjan en Jan!!) waarin ik dit blogje neerpen.
Eigenlijk alleen maar om u te zeggen:

1. lees het boek van Marjan Meganck, ‘Het is een ander jaar’.
2. f, als u weinig tijd heeft, luister naarde voortreffelijke podcast ‘Uitgesproken’ van De Standaard, naar de aflevering ‘Een ziekte, twee verhalen’.
3. en vooral, vrouwen, laat u geheel vrijwillig tweejaarlijks de borsten pletten. Opdat wij allen nog vaak het glas mogen heffen op elkanders gezondheid.

Cheers!

Geplaatst in: Blog

2 gedachten over “platte borsten

  1. Mieke schreef:

    Hartelijk gefeliciteerd en nog veel goede, gezonde jaren!!! Ik doe niet veel met LinkedIn, maar toevallig ging ik nu even een kijkje nemen. 🙂 Fijne verjaardag!!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.