Gezond boerenverstand

Prince had zijn Alphabet Street, Guido Gezelle zijn Schrijverke en ook ons leven hangt van letters aan elkaar. Vitamine D voor de botten, C voor de weerstand en wie zwanger wil worden start maar best op tijd met foliumzuur. Stilaan leren we wat goed en nodig is. En vooral ook dat we er niet mee moeten overdrijven. Gezondheid, geluk, een goede nachtrust, energie en rust halen we namelijk niet uit een potje. Hoezeer de commercie dat ons ook wil laten geloven.
Als huisarts heb ik een gezonde scepsis tegenover de belofte van wonderoplossingen. Laat je niet gek maken. Verwacht geen mirakels.

(Klik hier voor de volledige column)

gezondNU, maart 2020, www.gezondnu.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.