regen is heerlijk

Regen is heerlijk! Als je lekker binnen zit, de hele dag de deur niet uit hoeft, met een gloeiend hete kop chocomel op de bank kan kruipen onder een dekentje, de kachel aan en in één ruk een boek kan uit lezen.
Regen is heerlijk, als je wel de deur uit moet maar lekker warm in je auto kan zitten terwijl fietsers vechten met hun wild in het rond flapperende regenponcho’s en paraplu’s gegrepen worden door de wind.
Regen is heerlijk, als de zomerhitte het gras heeft laten verdorren en je de bomen hoort kreunen van de dorst. Maar dat is nu even niet aan de orde.
Regen is heerlijk, als het grondwaterpeil eindelijk op niveau is.
Regen is heerlijk, als de waterput weer zo vol zit is dat toiletten niet meer met drinkwater doorgespoeld moeten worden.
Regen is heerlijk! Als je tienerdochter er tegenop ziet om naar school te fietsen door de regen en haar vriendin ineens een berichtje stuurt dat ze je wel komt ophalen met de auto.
Regen is heerlijk, als je weet dat het gewoon de hele dag – of week! – gaat regenen en je je daar dan ook maar op ingesteld hebt: regenbroek aan, regenlaarsjes, regenjas, en hup de fiets op.
Regen is heerlijk! Als je met regenlaarzen aan ineens nog eens door een plas stampt alsof je weer drie bent.
Regen is heerlijk, als ze spontaan even ophoudt voor de ‘fotoshoot’ voor dit blogje (al doet dat niks af aan mijn hekel aan selfies). Zie je de regendruppels aan mijn neus hangen?
Regen is heerlijk, als ik eindelijk in de bib zit en beloond word met krant en koffie, en in éen ruk dit blogje schrijf dat ik fietsend in de regen bedacht.
It’s all in the mind.

Geplaatst in: Blog

5 gedachten over “regen is heerlijk

 1. Ann Leysen schreef:

  Prachtig hoe regen ons inspireert. Het deed me onmiddellijk denken aan een ode aan regen om een hartverscheurende reden.

  Een bloemlezing:

  – “I’ll never let you see The way my broken heart is hurting me I’ve got my pride and I know how to hide All the sorrow and pain I’ll do my crying in the rain”.

  – “If I wait for cloudy skies You won’t know the rain from the tears in my eyes.”

  – “Raindrops falling from heaven Will never wash away my misery But since we’re not together I’ll wait for stormy weather To hide these tears I hope you’ll never see”.

  Jaja. Daar is over nagedacht. Kan het nog mooier?

  • Martine schreef:

   Prachtig! En… als het te lang duurt om te wachtenop stormy weather, dan is er altijd nog de douche om je tranen te laten lopen en onder te verstoppen.

 2. KrisD schreef:

  Regen is heerlijk als k op m’n harley goed ingepakt met regenbroek/jas langs de file doorworstel, en me een half h fileleed bespaar ?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.