dagboek van een huisarts aan het coronafront #5

Toen ik vannacht even wakker werd was Corona alweer de eerste gedachte die zich aandiende. Voor ons ligt een heel weekend en ik voel me zo bevoorrecht met mijn gezinnetje om me heen in ons fijne huis met fijne tuin in onze fijne straat. Wij zitten hier vooralsnog in een behaaglijk Corona-bubbeltje.
De dingen waar ik plezier en energie uit haal, deed ik altijd al thuis. Met deze Corona-enkelband straf je mij niet. Om te schrijven, te mediteren en te lezen hoef ik mijn kot niet uit. Als het leven in huis te levendig wordt, kan ik altijd nog naar mijn tuinkamertje vluchten en ik heb de structuur en de zingeving van mijn werk waar ik dagelijks mijn kot voor uit mag. En wandelen en fietsen mag ook nog.

Wat moet je anders? Ik zie hele hordes mensen joggen in het park die dat waarschijnlijk in geen jaren gedaan hebben. Hun outfit verraadt hen, want ze kregen de kans niet meer om snel nog een hip pakje te scoren.
Of deze suggestie die op social media langskwam:

Gelukkig gaan wij weinig weg, en stonden er ook geen vakanties of uitstapjes gepland, dus ook daar hoeven we geen traan om te laten. En gelukkig zijn onze kinderen al groot en kunnen ze zich prima amuseren of hebben ze handen vol aan hun schoolopdrachten. (Zoon twee krijgt dagelijks een virtuele ‘quarantaine-work out’ opgestuurd die veel zwaarder is dan zijn wekelijkse sportprogramma op school) Maar ocharme de thuiswerkende ouders met kleine kinderen. Hoe hou je al die ballen in de lucht zonder zot te worden?

Voor de luxebeestjes die een zee van tijd hebben en geen origineler invulling weten te verzinnen dan hele dagen Netflix bingen, gaf ik al de suggestie van twee keer per dag twintig minuten mediteren.
Zomaar even veertig minuten van de 1440 nuttig besteed met deze gratis tip. Geen dank.
(Zelfs gezondheidseconoom Lieven Annemans van de UGent suggereerde gisteren in De Morgen om te gaan mediteren, en als Lieven Annemans het zegt!)
Een flinke vrijpartij is ook altijd goed om wat stoom af te blazen en de opgebouwde spanning te neutraliseren tussen partners die nu dag in dag uit op elkaars smoel moeten kijken. Kan je ook alweer een half uurtje afvinken. Tenzij je het tantra-gewijs aanpakt, dan kan je er vlot een halve dag mee zoek maken.
Al raadde seksuoloog Wim Slabbynck afgelopen week in De Morgen aan om dan liever niet te tongzoenen en bij de minste kuch over te gaan op masturberen op anderhalve meter afstand van elkaar. Moet best spannend zijn, liet hij weten.
Maar nu vraag ik me af of je dan een mondkapje aan moet.
Anyone?

PS: In De Morgen dit weekend De Grote Quarantaine Handleiding: ‘Vind een lockdown-lief, en andere tips om in uw kot te overleven’.

Geplaatst in: Blog

Een gedachte over “dagboek van een huisarts aan het coronafront #5

  1. Annie de regter schreef:

    ???
    Haha .wij dicht bij elkaar !!
    Je hebt alleen elkaar in deze moeilijke periode !!
    Veel gezondheid toegewenst !!!!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.