#62 dagboek van een huisarts in tijden van corona

* druk druk druk *

Het was een povere testochtend in de drive-in vandaag: ergens tussen de 20 en 25 testen heb ik maar afgenomen en me ondertussen stierlijk verveeld.
Bij deze dus een warme oproep aan iedereen: heb je klachten, bel dan met je huisarts! Ga niet zitten denken: het gaat wel over, of ik kijk het even aan, het zal wel geen Covid zijn… Nee, enkel als we genoeg testen en isoleren, en dit allemaal vroeg genoeg kunnen doen, kunnen we een volgende opflakkering voorkomen.
We staan ervoor klaar. We wachten op u.
De krant had ik al uit, drie afleveringen van de geweldige ‘Echt Gebeurd’-podcast beluisterd en een boze dame gekalmeerd die het echt niet vond kunnen dat ze opnieuw getest moest worden omdat er iets mis gegaan was bij de vorige test. Het blijft mensenwerk, en mensen kunnen missen. Meestal is daar echt wel begrip voor, deze keer niet.

Gelukkig scheen de zon alweer. In zo’n Tyvek-pak loopt de temperatuur dan snel op, ik heb me dus geregeld even tussen de chalets in de schaduw gezet. Drinken lukt ook niet met een mondmasker en gezichtsscherm, dus dat stel ik maar uit tot ik word afgelost.
Scrollen door de telefoon lukt wel zolang je die maar schoon in een plastic zakje opbergt. En daar wachtten me een paar leuke verrassinkjes: Seuzzie gaat weer een blog van me publiceren in hun volgende krantje, Medisch Contact neemt een mini-interviewtje af voor hun corona-rubriek ‘Vandaag op de werkvloer’ (dat morgen zal verschijnen) en GezondNu, een Nederlands maandblad waar ik al jaren voor schrijf gaat een groot artikel van me publiceren.
Er zijn zo van die zaken die wel varen bij een coronacrisis: mondmasker- en handgelproducenten, alles wat naar Zoom ruikt en mijn schrijverscarričre ?

En nu moet ik u laten, want ik heb nog een deadline voor een column van gezondNU en het weer is te mooi en ik heb nog niet gewandeld. Druk druk druk, haha.
Moest u tijd over hebben omdat mijn blog zo kort was, en Netflix helemaal beu zijn, dan heb ik nog een paar tips voor u:
1. Bekijk eens een theaterstuk in je eigen kot. Op podiumaanhuis.be staat veel moois, en mijn gouden tip is Studio Orka. Alles van dat gezelschap is subliem.
2. Nu fijne MOOOV filmavondjes niet tot de mogelijkheden behoren, kan je op dalton.be smaakvolle films bekijken (je kan inloggen met je bibliotheek account). Ik kreeg vandaag deze tip: The Farewell van Lulu Wang. Ga ik zeker zien.

3. En omdat het niet altijd op een scherm te doen moet zijn: de beste handcreme na al dat handen wassen en ontsmetten, momenteel mijn persoonlijke favoriet:
(al was de mega-pot handcreme die ik in mijn postvakje vond op de praktijk ook een superleuke verrassing. Bedankt, lieve collega’s!)

Geplaatst in: Blog

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.