Nog heel even dan

Op een ochtend kort voor het virus het land verlamde, schotelde mijn scheurkalender mij in alle vroegte deze vraag voor: “What would you like to do most?” Daar moest ik even voor gaan zitten. Van alle wensen, dromen en verlan­gens die in mij sluimeren, wat zou ik er nu uitkiezen? Wij mensen zijn wil­-machines, willende wezens, het houdt nooit op. Dat willen een beetje onder bedwang krijgen, daar is de doorsnee sterveling zijn leven lang zoet mee. Ik ging er dus voor zitten. Elke ochtend mediteer ik een kwartiertje, maar nu dus met een vraag: wat zou ik nu het liefst doen?

(Klik hier voor de volledige column)

gezondNU, juli augustus 2020, www.gezondnu.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.