Ping ping ping

Met een wandeling in de Liereman schud ik de werkweek van me af. Geen betere buffer tussen een rommelige werkweek en het begin van het weekend dan tienduizend stappen.
‘Ping’ gaat de telefoon in mijn rugzak. Ik kijk straks wel denk ik, en wandel verder.
‘Ping’ roept de telefoon weer. Laat maar pingen, dat zal wel de tweede ping van hetzelfde berichtje zijn. Ik vervolg mijn stappen. Het is zalig buiten. En een onverwachte meevaller: het is schoon! Op de hele wandeling scoor ik nog geen half zakje zwerfvuil. Geen Half Zakje! Waar is al het zwerfvuil gebleven? Opgeruimd door medestanders in de war on dirt? Of nog beter: preventief NIET weggegooid door de vervuilers? Hebben ze hun lesje geleerd?
Als de telefoon met een derde ‘ping’ naar mijn aandacht hengelt, haal ik het ding toch maar tevoorschijn. Lap: drie verse Covid-positieven. De oogst van één testdag. Zucht. Terug naar de praktijk, we beginnen maar weer een belrondje.

Ik weet dat het niet fraai is, maar even, héél even, denk ik: Doe allemaal vooral zo door. Feest, lach, drink, pak mekaar vast, kom gerust de praktijk binnen ondanks 75 verbodsborden en denk niet na over de domme acties die u uithaalt zonder na te denken. Dan is die volgende lockdown binnen de kortste keren een feit en kan de wereld weer even stil worden, net zo stil als de natuur hier. En kunnen uw dokters zich opladen voor de nieuwe golf.

Ik weet het, een lelijke gedachte, en mijn hart gaat uit naar iedereen die diep getroffen is door de lockdown en alle huidige maatregelen.
Maar wat zou de rust welkom zijn.

Geplaatst in: Blog

5 gedachten over “Ping ping ping

 1. Marg Vlemmix schreef:

  Echt, ik voel met je mee! En er zijn heel veel mensen die mondkapjes en handschoenen dragen, maar jammer genoeg NIET allemaal!

  • Martine schreef:

   Gelukkig doet waarschijnlijk een overgrote meerderheid dat wel. Het is alleen zo jammer dat het vooral die kleine dwarse en onverantwoorde groep zo opvalt en het verknoeit voor iedereen.

   • Marg Vlemmix schreef:

    Dat vind ook! En ik ben verbaasd, ik heb een vriendin die in A’dam woont in de Bijlmer, daar is het aantal besmettingen enorm toegenomen, maar ’n mondkapje opdoen, nee hoor! Onbegrijpelijk, ze moeten de mensen gewoon verplichten!!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.