Laat Je Vaccineren

Hebt jij je spuitje al gehad? Eind januari mocht ik al gaan voor mijn Covid-vaccin. Er waren een paar dosissen over in het Woonzorgcentrum en toen ik telefoon kreeg met de vraag of ik daar gebruik van wilde maken, heb ik geen moment geaarzeld.
Ja, ik ben er een beetje gammel en groggy van geweest: spierpijn op de injectieplaats, een wattenkop die gelukkig goed reageerde op Dafalgan en een algeheel gevoel van wat minder fit. Meer was het niet, en dat had ik allemaal graag over voor de bescherming en de hoop die het vaccin biedt. Zodra we met zijn allen die zo noodzakelijke 70% bereiken, kunnen we allemaal weer opgelucht ademhalen en terrasjes doen, uit eten gaan, op reis gaan.

O wat snak ik daarnaar. Ik zou niet liever doen dan vandaag nog de trein pakken en met mijn oudste zoon eindelijk Göteborg bezoeken, zoals we van plan waren toen hij twee jaar geleden zijn masters in Zweden aanvatte. Twee jaar lijkt een zee van tijd, maar kijk, over dik twee maanden is hij afgestudeerd en het is er nog steeds niet van gekomen. De schuld van het virus natuurlijk dat voor ons allemaal het leven een jaar on hold zette.

‘Zeg mama, dat is wel één veertiende van mijn leven, hč,’ stelde mijn dochter onlangs tot haar eigen schrik vast.

‘Voor jou is het nog minder dan één vijftigste, dus voor mij is het erger dan voor jou.’
Ze heeft gelijk. Voor mij is het veel minder erg dan voor heel veel anderen.
Maar ik was toch heel graag naar Göteborg gegaan, nu ik mijn vaccinatie in the pocket heb. Helaas pindakaas, aan een vaccinatiepaspoort doen we in Europa nog niet, en niet-essentiële reizen zijn tot nader order uitgesloten.
Dat snap ik met het hoofd helemaal, maar in mijn hart doet het toch een beetje pijn. Ik zou het liefst per direct mijn rugzak inpakken en sneaky de grenscontroles passeren om in Göteborg een koffie te gaan drinken. Dat mag daar namelijk nog steeds.
Dus als jullie je nou allemaal mee laten vaccineren zodra je kan, kunnen we allemaal weer op reis. Of op restaurant, de bomma knuffelen, het kleinkind in de armen houden en dansen tot de zon opkomt.
Vriendin Isabelle – die het helemaal gehad heeft met de AstraZeneca saga – had trouwens nog een goeie suggestie aan het beleid om de bevolking te motiveren: ‘ik vind dat de ministers en al die voetballers NU AstraZeneca moeten ingespoten krijgen, willen ze geloofwaardig overkomen!’
Lijkt me zeer effectieve strategie. (Benieuwd hoe de saga de komende dagen zal evolueren.)

Iedereen dus snel een spuitje! De vaccinatiecentra staan te popelen om de massa’s te ontvangen. Als er genoeg vaccins zijn, kan dat bij ons namelijk een stuk vlotter dan voor de Braziliaanse dame hierboven op de foto. Volgens het bijschrift in de krant heet ze Olga D’arc Pimentel, is 72 jaar en woont heel afgelegen in een drijvend huis op de Rio Negro. Lastig? Waar een wil is, is een weg: Olga krijgt haar vaccin per boot aan huis geleverd.

Geplaatst in: Blog

4 gedachten over “Laat Je Vaccineren

  1. Dory schreef:

    Inderdaad vooruit met die vaccinaties! Ook wij willen graag weer naar het buitenland.
    De stoppauze van AstraZeneca mag wat mij betreft opgeheven worden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.