Pelgrimsdagboek, aflevering #5

Al een paar dagen geen WiFi meer gehad, dus geen kans om een blogje te uploaden. Zet je dan nu maar schrap voor een hele lange. Pak er maar een kopje koffie of thee bij. Of een biertje, waarom niet? Het is niet omdat ik hier niets kan drinken dat jij het niet mag hè? Dus geniet maar voor ons allebei ? Veel leesplezier ?!

Geplaatst in: Blog

10 gedachten over “Pelgrimsdagboek, aflevering #5

 1. Annemie Schrijvers schreef:

  Wow! Wow! Wow! Je blog met vertraging gelezen wegens niet aan mijn mails kunnen maar wat een reis en zo leuk om dat te kunnen en mogen volgen. Merci Martine 🙂

 2. Siwert(Siep) de Groot schreef:

  Ha M.
  Mooi dat gekeuvel in je dagboek, mooi handschrift. Dus het is voor vrijgezelle mannen een klein
  kunstje om een hobbygenote te vinden op het pelgrimspad. Heb je al een fata morgana gezien?
  Tja, Zweden is berucht vanwege de muggen. Citronella werkt maar beperkt. Heb je al gedanst op de Allemande van Bach? Kost het schrijven je niet teveel tijd? Snurkte Eva niet? Blij dat je enkel nog meebeweegt. Mijn praktijkperikel voor MC wordt geplaatst! Wie schrijft die blijft.
  Op onze zuid Amerikareis heb ik ook een dagboek gemaakt, die moet ik na 50 jaar nog teruglezen. Eten is een feest voor je, dat is ook zo als je in het ziekenhuis ligt. Heb je al in je hangmat gebivakkeerd? Lijkt me niet fijn voor je rug. Waarnemen vond ik leuker dan de vaste praktijk. De dag begon altijd met een kop koffie die ik op een blaadje gepresenteerd kreeg. Verder weer eens nieuwe mensen ontmoet, in Urk kwam ik in gezinnen met 7 kinderen van 1 tot tien jaar. Vrijheid, blijheid! Dat heb ik 6 jaar gedaan. Geen vooroordelen bij al die nieuwe gezichten. Heb je al mannen ontmoet op je Pelgrimstocht? Of houd je je tegenover het andere geslacht gedeisd? Voorzichtig maar. Volgende week naar Bourgondië, daarna naar de Loire,2 ebikes en 4 batterijen mee. Wandelen is er niet meer bij door een DVN en artrose, lekker eten onderweg en barbecuen in de natuur. Leve de lol.
  Succes met je tienduizenden voetstappen die enige jaloezie bij mij opwekken. Ben je nog geen
  wilde zwijnen tegengekomen? Ik zou graag op een zacht plekje in het gras willen slapen, klamboe helemaal om me heen. Nee voetballen is ook niks voor mij.morgen hier 32 graden
  Vandaag Strijkkwartet Kv 421 in d-kl. Van Mozart gespeeld, met nieuwe mensen, waar ik toch wel wat moeite mee heb: een leidt aan trichillomanie. Pffff. In de muziek maak je allerhande vogels mee. Ieder zingt zijn eigen lied. Maar bij jou heeft zwerfvuil rapen toch ook obsessieve trekken? Wie is er tegenwoordig nog vrij van storingen? Over 3 weken ben ik driekwarteeuw oud, een mijlpaal. Daarvan heb ik 1,5 jaar in het ziekenhuis doorgebracht, een bijzondere ervaring om nooit te vergeten. Ook allerhande figuren om mij heen. Ik herinner mij een medeoatient die niet lezen en kon schrijven. De zuster bracht hem allerlei ontslagformulieren die hij beslist moest lezen. Ik was zijn hulpje en doneerde hem mijn 78 toerenplaten waarmee hij helemaal gelukkig was. Voor een dokter is het best eens goed om ziek te zijn, je leert het vak kennen van een andere kant.
  Ik hou maar op, het is bedtijd,slaap slecht door fysieke ongemakken. Het is bijna Midzomernacht, daarna gaan we weer naar de winter, ook mooi.
  Veel mooie stappen en pas op: verstap je niet weer want anders kun je met het eerste vliegtuig weer naar huis. Veel plezier en schrijf maar iets minder, dan blijft er nog wat tijd over om te peinzen. Inderdaad het komt zoals’t komt.

  Groetjes, SDG

  • Martine schreef:

   Hoi Siep, je reactie is goed aangekomen dus dat heb je ook alweer bijgeleerd. Ben zeker al fijne mensen tegengekomen hier, maar inderdaad: geen mannen. Blijkbaar wordt de pelgrimstocht door veel meer vrouwen dan mannen gelopen. Vreemd eigenlijk.
   En wees gerust: ik loop niet rond met de illusie dat mijn schrijfsels massaal gelezen worden hoor, maar er zijn een paar trouwe lezers (zoals je in de reacties kan zien) die heel trouw volgen en dat vind ik wel erg fijn. Zoals ik altijd zeg: schrijven is fijn, maar schrijven én gelezen worden is nog veel fijner. Plezier maal tien?
   Voor jou ook een hele fijne vakantie alvast!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.