Een gezonde dosis bloot

Een groot voordeel van mijn job: ik zie elke dag hoe normale lijven eruitzien. En dat is: níét strak, níét slank en níét eeuwig jong. Correctie, dat is het zelden. Af en toe zit er een prachtexemplaar tussen, maar ook dat lijf heeft zijn zorgen en kwetsbaarheden, anders kwam het niet op consultatie. Ik realiseer me dit als ik op de fiets naar huis luister naar de Touché-podcast waarin Jozefien Daelemans vertelt over het ideaalbeeld waarmee de (sociale en andere) media ons dagelijks bombarderen.

(Klik hier voor de volledige column)

gezondNU, november 2021, www.gezondnu.nl

3 gedachten over “Een gezonde dosis bloot

  1. Hedwige schreef:

    zaaaalig!! ook ik heb heel veel lijven verpleegd:-) ik zag niet eens meer of het dunne, dikke, andersgevromde lijven waren..alleen..als er iets “waarneembaars was dt niet klopte” dan viel het me pas op! Sindsdien heb ik veel beter mijn echte “moederslijf”weten te appreciëren…de plekjes “waar de rek “eruit is:-)) bye bye media!!!!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.