Maatwerk

Je krijgt het zelf niet verzonnen om het ‘Erbarme dich’ uit de Mattheuspassie op te zetten als soundtrack voor een ochtendlijke woon-werk-rit. Toch is dat precies wat er kan gebeuren als je de muziekkeuze overlaat aan Touché. Altijd een verrassing, en meestal een uiterst aangename
Het was een bijzondere ervaring om zo op de fiets te stappen en en passant iets bij te leren over fundamenteel Alzheimer onderzoek aan het VIB, het Vlaams Instituut voor Biotechnologie in Leuven.
Want de gast waar ik vandaag naar luister is Bart De Strooper, wereldtop aan dat VIB.
En nog mooier toeval: dat VIB is precies waar mijn oudste nu werkt.
Ik fiets, ik beweeg, ik leer bij over de wereld en over mijn kind, ik geniet van de muziek… niets dan voordelen.
De schitterende volle maan boven het kanaal krijg ik er gratis en voor niks bij.

Minder leuk is de hoofdpijn die me al een dag of twee dwarszit. Covid zeker? Heb ik dan nu eindelijk ook mijn Omikron portie te pakken? Je vraagt je af hoelang het kan duren voor het beest me bij de lurven heeft nu het zo volop circuleert in de samenleving en ongetwijfeld ook in asymptomatische patiënten die ik op de raadpleging zie. We zullen er allemaal een keer aan moeten geloven zo lijkt het, en het is slechts een kwestie van tijd voor het zover is. Als het dan enkel bij deze hoofdpijn blijft, dan ben ik blij dat ik er zo makkelijk vanaf kom.
Twee zelftesten vertellen me nochtans dat het zover nog niet is. We ploeteren dus door.

De wirwar aan regels voor testing/isolatie/quarantaine zijn een bizar samenraapsel geworden dat enkel nog de illusie dient van daadkracht. Maar dat is slechts mijn persoonijke mening. Natuurlijk moeten we zorgen dat IC’s niet overspoeld raken, maar de puzzel van regels maakt dat ik soms voor een heel gezin gek maatwerk moet leveren: persoon A mag gewoon gaan werken, persoon B moet in quarantaine voor 7 dagen, en mag dit inkorten tot vier dagen, de enige positieve van het nest moet dan weer in isolatie en voor degene die wel ziek lijkt maar vooralsnog negatief test…
Ik kan bijwijlen niet meer volgen, en houd bij elk telefoongesprek de printjes met alle instructies voor me uitgespreid op mijn bureau. Hoe moet het dan zijn voor mensen die niet in het vak zitten? Eén adres: www.mijncoronatest.be

Ik laat het niet aan mijn hart komen. Ik heb geen huisbezoeken vandaag, de zon schijnt en mijn werkweek zit erop.
De fiets brengt me weer naar huis, en onderweg vallen er welgeteld tien druppels die mijn humeur ook niet kapot gaan krijgen. In plaats van direct naar huis, besluit ik mezelf op een paar uurtjes vrij te trakteren in de nieuwe koffiebar die ik net ontdekt heb in Turnhout. (Dat heeft Turnhout dan weer duidelijk voor op Hoogstraten: veel koffiebars, die ook veel open zijn. In Hoogstraten is op maandag en dinsdag zowat alles waar een mens even kan opwarmen bij een degelijke cappuccino gesloten. Wie verzint dat?!)
Nee, dan is dit beter Een zalige plek waar ik een enorme mok chai latte geserveerd krijg en waar Norah Jones op de playlist staat. Elke plek waar Norah Jones mag zingen is per definitie top.
Voor een paar uurtjes is dit een paradijselijk oord. Het schattige hondje van de jonge vrouw tegenover me palmt me helemaal in, terwijl ik lekker de krant lees, wat mailcorrespondentie voer en een blogje tik.
Het hondje tegenover is een Australische herder, zo leer ik van haar baasje, en na de chai latte ga ik aan de rosé. Ik doe gewoon of het zomer is.

Maar aan alle mooie liedjes komt een eind en ook pluchen oorden van plezier hebben helaas hun sluitingstijd. De koffiebar heeft naast Norah ook voor de rest sublieme muziek. Een dag die begon met Erbarme Dich mag perfect eindigen met Wicked game van Gemma Hayes.
En als ik mezelf er even later in de regen op betrap uitgelaten – met regenweer is er toch geen kat op de baan – Perfect Day van Lou Reed te zingen, dan weet ik één ding zeker. Dit was a perfect day.

Geplaatst in: Blog

5 gedachten over “Maatwerk

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.