Tattoo shop

‘Zeg, krijgen die geen eten ofwa?
Hoe zien die leeuwen er nu uit, zo’n uitgemergelde scharminkels, dat trekt op niks.’
Nee, ik ben niet in de zoo.
Ik lig in de behandelstoel in de tattooshop voor poging vier van de extra oorgaatjes.

Derde keer, goeie keer, maar niet voor deze veeleisende tante die het zelfs bestond om twéé trouwjurken te bestellen omdat ze maar niet kon kiezen. Dan hoef je van niks meer versteld te staan natuurlijk.

Terwijl de van kop tot teen beinkte en gepiercete mevrouw van de tattooshop met engelengeduld  de puntjes aftekent die ik vanochtend met plakoorbelletje gemarkeerd heb, luister ik het gesprek af dat zich aan de andere kant van het kamerscherm afspeelt. De man met de bakfiets (die heb ik buiten zien staan en verder zijn er geen andere klanten) bladert met de tatoeëerder door de mappen met voorbeeldtekeningen. Hij heeft zijn oog op dierenkoppen laten vallen. Maar ook hij heeft moeite met kiezen. Al die ondervoede leeuwen ook.

Ik wil geen tattoo. Nog niet tenminste. Ik wil alleen maar twee extra oorgaatjes waar ik blij mee kan zijn. De vierde keer lijkt toch de goede keer te worden. We zijn ondertussen een halve dag verder op deze loeihete zomerdag waar de jeugd het einde van de examens viert op alle terrassen van Turnhout, en ik ben nog altijd tevreden.
Alweer een keuze beslecht, het komt nog goed met mij.

Nu alleen nog bedenken wat ik ga doen met alweer een uitnodiging voor een feestje waar ik het risico loop mijn demonen tegen te komen.
Wat te doen?
In dubio abstinens, zei een wijze grijsaard ooit toen er nog Latijn gesproken werd. Dat klinkt als een goed advies. De zomer is nog maar net begonnen en het is heerlijk rusten in het gras dat ik erover laat groeien.

Geplaatst in: Blog

6 gedachten over “Tattoo shop

 1. Els schreef:

  Misschien denken je demonen hetzelfde?
  Je kan met een open, fier en waardig vizier hen in de ogen kijken . Wat houdt je tegen ?
  Kwel je er niet meer mee : het leven is te kort en te kostbaar.
  Succes met de oorgaatjes?

 2. Marg Vlemmix schreef:

  Eerlijk gezegd dacht ik dat je overal wel op af zou stappen! Typisch…wat kan een mens zich vergissen! Proficiat met de gaatjes….ik heb die van mij al laten zetten toen ik op kantoor zat, geweldig vind ik!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.