donderdag date dag

img_0388
Minister Vandeurzen raadt koppels aan om ‘donderdag date dag’ in te voeren. Ik ben het hartgrondig met hem eens en denk terug aan de tijd dat wij jaren geleden inderdaad donderdag-date-dag hielden. We spraken na de werkdag af in een caf, dronken een biertje of een wijntje, kletsten bij, pikten een filmpje mee en lagen te laat in bed. Heerlijke avonden, al was het vrijdagochtend vaak een beetje pijnlijk opstaan. Maar het raakte in het slop, en onze afspraakjes verwaterden in de drukte van alledag. Van uitstel komt afstel en zodoende had ik minister Vandeurzen nodig om me eraan te herinneren dat je voor je relatie tijd moet maken.

Vanochtend werd ik wakker en zette zoals elke ochtend mijn kop thee om de dag mee te starten. Nieuwsgierig draai ik het labeltje om om te kijken welke boodschap mijn thee vandaag voor me in petto heeft. ‘The ideal day is today, if we make it so’. Een niet mis te verstane boodschap op deze mooie zaterdag. Waarom niet vandaag? Gewoon zaterdag date dag. Vindt minister Vandeurzen vast ook goed.

En zo geschiede. Na het ontbijt fiets ik dochterlief naar haar knutselclub waar ze een vogelhuisje in elkaar gaat timmeren, schroeven en zagen. img_0392Ik fiets door naar mijn favoriete koffiebar en zet me op mijn gemak aan een tafeltje. Halina Reijns column in De Morgen en een kop koffie erbij, zo hoort de zaterdag te beginnen. (Wim mocht dus niet te vroeg op de afspraak komen, anders bleef er geen krantenleestijd over. Waarop zoon twee vraagt: ‘ja maar wil jij nu eigenlijk een afspraakje hebben of de krant lezen?’ Scherpe blik. Ik heb een even scherp antwoord klaar: ‘Ik wil alles.’)
Manlief arriveert op de fiets en zet zich erbij. Onze koffiedate vliegt voorbij, we zijn gelukkig nog lang niet uitgepraat. Werken aan je relatie is bepaald geen corvee. Maar om 12 uur is het onherroepelijk voorbij. Kinderen dienen afgehaald te worden van stations en knutselclubs, het ritme van de dag eist ons weer op.

De minister heeft gelijk, en het theelabeltje ook: het was helemaal niet zo moeilijk om van vandaag een ideale dag te maken 🙂

Geplaatst in: Blog

2 gedachten over “donderdag date dag

  1. Manna schreef:

    ‘Werken aan je relatie is bepaald geen corvee.’
    Dt is een leuke omschrijving! Maar die geldt helaas niet vooriedereen……

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.