geliefden

Alles aan hem is grijs: jeans, T-shirt, schoenen en natuurlijk zijn haar. Zij is in kaki en jeans. en zoín twintig jaar jonger. Minstens.
Ik bespied ze vanuit het raam op de hotelgang terwijl zij in het zonnetje op het terras zitten te eten en niet van elkaar af kunnen blijven. Ze horen niet bij elkaar, dat zie ik aan al dat geflikflooi en vooral aan de bijzonder innige omhelzing en zoen bij het afscheid, waarna ieder naar de eigen auto loopt. Minnaars. Geliefden. Maitresse. Bijzit. Ik kan er mijn hele vecabulaire op loslaten. Elke tijd zijn eigen term.

Hotels zijn perfecte ontmoetingsplaatsen natuurlijk, vooral als ze zo in de bossen verstopt liggen als het hotel waar ik me ook verstopt heb. Zij het met andere doeleinden. Ik kom hier op schrijfretraite en het stel op het terras biedt instant inspiratie.

Alhoewel, ik schrijf over een kloosternonnetje, dus zit toch in een ander segment te vissen qua inspiratie. Dit stel is even een tussendoortje.

Oh ja, vandaag is het onze trouwdag. Van mijn man en mij dus. We hebben twee trouwdagen eigenlijk. En vandaag – 17 mei – is het de echte trouwverjaardag: die van de kerk en het feest en de bloemen en de bruidsnacht van in 1996. TweeŽentwintig jaar lief en leed. Vooral lief gelukkig.
Hij bracht me vanochtend naar hier, en komt me zondag weer ophalen. Vier dagen schrijf-vrijheid. De gelegenheid maakt de dief.†De zon verleidt de geliefden.†De schrijver steelt de verhalen.†

Lieve schat, dank voor al die jaren samen (en hoop dat je nu niet op een terras in de zon zit met een twintig jaar jonger groen blaadje).

Geplaatst in: Blog

5 gedachten over “geliefden

 1. Uw man schreef:

  Jij ook bedankt voor de 22 (+10! jaar “uitprobeertijd” ervoor), lieve vrouw en mama van onze kinderen!
  En ja ik beken: ik was effectief bezig met een jong blaadje … van de orchideeŽn die ik nodig moest water geven … hoe wist je dat?
  Geniet van je schrijfretraite en zorg dat je minstens 2 vulpenvullingen leegschrijft!
  Op minstens nog eens 22 jaar!
  XXX

 2. Mimi Van Hoof schreef:

  Schitterend! Sprankelend! Dikke proficiat voor de 22 + 10…. (ook voor Wim natuurlijk) maar ook bedankt voor de lach die je wederom instant op mijn gezicht tovert!
  Mimi

 3. Nathalie Tieleman schreef:

  Wat geniet ik toch van je verhalen, ik eindig altijd met een glimlach op mijn gezicht.
  Ik heb je leren kennen in de meest droevige periode van mijn leven (afscheid nemen van mijn vader) maar daar heb je mij, door te zijn wie je bent, ontzettend doorheen geholpen………
  Je bent een prachtmens??????
  Ik wens je nog heel veel gelukkige jaren samen met je gezin.
  Nathalie Tieleman (dochter van Wim Tieleman?)

  • martineschrage schreef:

   Wat een mooie woorden Nathalie, dankjewel! Enne… over dat doorheen helpen: dat heeft zoveel te maken met dat warme nest dat jullie zijn, dus geef jezelf daarvoor ook maar flink wat credits!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.