Off-day

‘Misschien moet je de appelsienolie eens proberen.’
De mevrouw van de aromatherapie komt als geroepen. Ik loop haar bijna van haar sokken – al kan dat niet echt want ze loopt op blote voeten – als ik Eva’s schoonheidssalon binnen stuif voor mijn pedicure-afspraak. IMG_1867
Ik heb een off-dag en wie weet ligt het geheim verborgen in een klein flesje essentiële olie. Dat denkt de mevrouw van de aromatherapie toch en op dit moment ben ik bereid alles te geloven.
Ze laat een druppeltje olie op mijn hand vallen. ‘Nu moet je je handen tegen elkaar wrijven en dan een paar keer diep in- en uitademen terwijl je de geur heel bewust opsnuift.’ Braaf doe ik wat ze zegt.
Ondertussen neemt Eva mijn voeten flink onder handen en tussen het kletsen door blijf ik aan m’n sinaasappelhanden ruiken. Lekker is het in ieder geval wel.
Eva lakt mijn teennagels in een mooie bruine glitterkleur die ‘Ain’t your mom’ heet – het zal wel zijn dat ik oud word, maar waar is de tijd dat de naam nog iets zinnigs over het product vertelde? Ondertussen zoekt de aromamevrouw speciaal voor mij een geurtje uit: het wordt ‘Aroma touch’ waar naast een hoop citrusvruchten ook pepermunt, lavendel, basilicum en marjolein in zit. Ik hoef er ’s ochtends alleen maar mijn oren mee in te masseren of het onder mijn voetzolen te deppen om een energieboost van jewelste te krijgen.
Ook dat slik ik voor zoete koek, je kan me vandaag echt alles wijs maken.
Een half uurtje later sta ik weer buiten in het zonnetje. Wat zal ik nu eens gaan doen? De rest van de dag ligt voor me open en van het één komt het ander. En zo heb ik ineens aan het einde van de dag:
– zomaar een bloemetje gebracht naar mijn zieke poetsvrouw (omdat ze zo’n schat is)
– een uurtje gezwommen
– dit blogje geschreven.

En of het nu aan de appelsienaroma’s ligt of niet, dat zal ik nooit weten. Baantjes trekkend in het zwembad voel ik ineens dat zinnen zich in mijn hoofd beginnen te vormen: er zit een blogje aan te komen. Als de creativiteit weer stroomt, dan heeft de offday een keerpunt bereikt. Wat helpt tegen een offday? Niets. Offdays zijn er gewoon, en volgens mij helpt bewegen beter dan een geurtje. Maar als we dan toch aan het snuiven slaan, dan kan ik beter een beetje olie snuiven dan ander spul – genotsmiddelen helpen uiteindelijk toch niet.
Als een snuifje essentiële olie het leed kan verzachten, wie ben ik dan om de lieve aromatherapiemevrouw uit haar droom te helpen? Mij hoor je niet klagen, ik schenk mezelf een stevige gin-tonic in en begin te typen.

Geplaatst in: Blog

Een gedachte over “Off-day

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.