dagboek van een huisarts aan het coronafront #11

Vandaag was het mijn verjaardag. En een feestelijke zowaar: ik werd rondgereden in auto-met-chauffeur en voelde me bijna de koningin. Tenminste… als je het apenpakje weg dacht dan. Daar stond ik dan: uitgedost in wegwerpoverall, FFP2-mondmasker, veiligheidsbril en daar overheen nog een plastic gezichtsscherm. Van de achterhoede gisteren meteen gekatapulteerd naar de voorhoede vandaag: de huisbezoeken bij mogelijk verdachte gevallen.
(Het houdt maar niet op met die nieuwe woordenschat sinds Corona: wie had er ooit van zijn leven al van een FFP2 masker gehoord?)
En om maar meteen met het goede nieuws in huis te vallen: ook aan het front was het relatief rustig.

De burgemeester en schepenen hebben hun chauffeur tijdelijk uitgeleend aan de huisartsen voor belangrijker zaken en met deze vriendelijke meneer (zie de foto’s onderaan: ook hij heeft zich goed beschermd in de auto) heb ik twee huisbezoeken afgelegd aan hoestende en kuchende patiënten, maar gelukkig viel het bij beiden mee: geen koorts en een goede saturatie. In corona-jargon betekent dit dus dat ze nog goed zijn en thuis mogen uitzieken.
Het bleef ook de rest van de middag bij die twee huisbezoeken. We zien wel stilletjes aan een toename aan raadplegingen voor verdachte gevallen. Maar echt pieken doet het nog steeds niet.
De capaciteit is er wel op voorzien: het aantal raadplegingen en huisbezoeken kan snel uitgebreid zorden en vanaf volgende week wordt ook de wachtdienst opgeschaald. Normaal doen huisartsen in de week de wachtdienst van thuis uit, enkel in het weekend loopt dat allemaal via de wachtpost. Maar vanaf maandag zullen we dus ook de weekwacht vanuit de wachtpost doen: één dokter voor raadplegingen en één voor huisbezoeken. Met chauffeur.

Meer heb ik vandaag niet te vertellen, want ik word aan de feestdis verwacht. Voor uw verstrooiing voeg ik er nog wat foto’s bij.

Voilà lieve lezers, het heerlijkste moment van mijn corona-dag zit er bij deze weer op: in mijn tuinkamer dit blogje schrijven onder het genot van een biertje. Tot morgen!

Hou jullie goed! En zoniet: BEL JE HUISARTS! Ga niet direct naar spoed.

Geplaatst in: Blog

2 gedachten over “dagboek van een huisarts aan het coronafront #11

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.