#52 dagboek van een huisarts in tijden van corona

* bring sally up *

Om in de mood van dit blogje te komen: luister eerst naar Message To My Girl van Split Enz. Doe er meteen Mediterrenean Sea van Admiral Freebee achteraan. Beeld u verder in: lentezon met het ego van een zomerzon die de late namiddag lekker warm suddert, grind dat knerpt onder je loopschoenen, deze muziek in je oren en dan lekker een rondje rennen in het Grotenhoutbos. Halverweg wat rekken en strekken met uitzicht op het spiegelende wateroppvervlak van het centrale vennetje, twaalf push-ups (ik wist niet dat ik dat kon!… wel in twee shiften) en genieten van de overvloedig stromende endorfines.

Heeft ook bijgedragen aan de heerlijke runner’s high onder invloed waarvan ik dit blogje schrijf: de ochtend begonnen met een kwartiertje mediteren waarna douche, krant en koffie, de voldoening van een goed bestede halve werkdag, samen lekker buiten gegeten (x2), een blogje, een gekuiste tuinkamer, een opgeruimde mailbox, een dutje in de hangmat.

Het recept voor geluk is heel simpel.
1. zoek uit waar je gelukkig van wordt (voor mij: all the above).
2. doe dat.
Simple, but not easy.

Ongeveer samen met mijn zoon kom ik thuis terug aan. Ik heb 7 kilometer gefietst naar het Grotenhout bos en er een rondje gelopen van hooguit 4-5 kilometer. Hij heeft er veertien gelopen en doet met gemak de hele push-up challenge van Bring Sally Up uit.
De jeugd heeft de toekomst en ik laat me met plezier inhalen. Zolang ik maar kan blijven bewegen en schrijven.

O, ik vergat puntje drie van het recept voor geluk: word niet ziek!
Dus: #blijfinuwkot, #wasuwhanden, hou u goed en blijf ademen???! En zoniet: BEL JE HUISARTS! Ga niet in de wachtzaal zitten, loop niet meteen naar spoed.

Geplaatst in: Blog

Een gedachte over “#52 dagboek van een huisarts in tijden van corona

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.