Een overheerlijke ontsnapping

“Maar papa, wat ga je daar dan precies doen?” Bij het afsluiten van het mindfulness-retraiteweekend – in de rust van het Cadzandse achterland – deelt een man het gesprek dat hij met zijn zoon had, vlak voordat hij naar dit weekend vertrok. Een weekend dat bestond uit mediteren van vrijdagavond tot zondagmiddag. De man had zijn zoon proberen uit te leggen dat het helpt om in een groep te mediteren, want dan ga je tenminste écht op dat kussen zitten en neem je er ruim de tijd voor. Meerdere keren op een dag. Dat is thuis veel moeilijker. Daar is het al knap als je er elke dag even tijd voor kunt maken.

(Klik hier voor de volledige column)

gezondNU, september 2020, www.gezondnu.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.