Meditatief rekken vullen

Het was alweer even geleden dat vakkenvullen bij de Albert Heijn mij een droomjob leek. Het ging over en ik dacht er niet meer aan. Maar de laatste tijd begint dit verlangen weer de kop op te steken. Het lijkt me heerlijk: meditatief rekken vullen, de ene doos na de andere opensnijden en potje voor potje, flesje voor flesje, zakje voor zakje ordenen in mooie rechte rijtjes.

Overzichtelijke, voorspelbare rijtjes. Rust en regelmaat uitstralende rijtjes waarin de zaken geordend worden volgens een strikte hiŽrarchie. Voor chocola van puur over melk naar wit bijvoorbeeld.
Als de chef roept dat het sneller moet, antwoord ik dat hij dan maar wat loon moet aftrekken, want die bevredigende rijtjes schik ik op mijn eigen tempo. Ik ben genoeg opgejaagd in dit leven, ik doe niet meer mee.
Mijn volle aandacht bij de strakke indeling volgens de voorspelbaarheid van houdbaardsdata. Militaire rangschikking volgens kleur en grootte. Ah, hoe bevredigend moet dat zijn.

Sorry, ik liet me daar een momentje meeslepen.
Covid heeft er natuurlijk mee te maken, en de wachtdienstperikelen hadden me meer stress bezorgd dan ik verwacht had.
Dat klaarde gelukkig snel op toen op het laatste nippertje een bereidwillige collega zich meldde die een dienst wou overnemen. Hoera voor lieve collega’s! Een goed teken, en vooral een teken dat we nog niet collectief overbevraagd zijn, er zit nog wat rek op.

De wachtdienst ging voorbij, de heisa waaide over en het verlangen naar ontsnappen luwde weer.
Laat ik nu net vandaag een vacature tegenkomen voor vakkenvuller.

Geplaatst in: Blog

2 gedachten over “Meditatief rekken vullen

 1. Marie Boven schreef:

  Goedemorgen,

  Wat een romantisch beeld van rekkenvuller. Ik krijg nog stress als ik terugdenk aan mijn vakantiejob als rekkenvuller. Naast de overduidelijke gaten in dat romantisch beeld, je wordt er wel niet schatrijk van. ?

  Verder kan ik huisdokter ook romantiseren. Je bepaalt dat je minder patiŽnten per dag een consultatie geeft zodat je meer tijd tussenin hebt of al eens een patiŽnt wat langer kan zien. Ruimte voor een ademhaling tussen patiŽnten. En je vraagt in je boekingssysteem dat leukere/gemakkelijkere patiŽnten zichzelf een afspraak boeken in de voormiddag. HearthsinkpatiŽnten, klagers en idioten maken een afspraak in de namiddag.

  En dan moet het leuk zijn om te kijken wie zich waar boekt. Ik boek me dan in de voormiddag want ik ben een fantastische patiŽnt. Waarna ik me ook een afspraak in de namiddag boek want mijn gespleten persoonlijkheid vind me een klager en zeker een idioot. ?

  Je kan zelfs een clausule inbouwen dat wanneer je genoeg energie kostende patiŽnten gezien hebt je stopt voor die dag. Gelieve op een later moment terug te komen.

  Volgens mij is dat een top-systeem. Maak er vandaag een rustige fijne dag van.

  Hugs,
  Marie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.