Ontspannen bijleren

Nooit gedacht dat bijscholen ontspannend kon zijn. In mijn stoutste dromen niet kunnen bedenken dat ONLINE nascholen nog eens een hobby van mij zou kunnen worden. Maar ik moet toegeven: zonet een welbestede zaterdagochtend online doorgebracht met veel collega’s op de digitale huisartsenconferentie van Domus Medica. Zoomen, Skypen en Facetimen hadden al lang geen geheimen meer voor mij, maar nu heb ik daar noodgedwongen Microsoft Teams nog aan moeten toevoegen.
De digitale leercurve van de gemiddelde huisarts loopt nog steiler bergop dan de noordkant van de Mount Everest.

Niet dat dat de reden was waarom ik voor mijn laptop zat. Nee, de motivatie was vooral puntjes scoren. De broodnodige nascholingspunten bijeensprokkelen om mijn accreditering op peil te houden is in deze Covid-tijden vanzelfsprekend lastiger geworden. Maar ook online nascholen went op den duur.
En ondertussen leert een mens bij. Over de beste aanpak van lage rugpijn (geen foto’s maar wel bewegen bewegen bewegen), over vaccinaties (midden 2021 is realistische verwachting voor een Covid vaccin) en over de organisatie van de huisartsenpraktijk in Covid-plus-griep-seizoenen (a hell of a job, ‘Vergeet vooral niet voor uzelf te zorgen’, wordt de huisartsen bij herhaling op het hart gedrukt).

Maar waarom online nascholen nou zo fijn is? Awel, omdat je ondertussen kunt breien (want anders dwaalt mijn aandacht af van de les omdat ik de neiging krijg om tussendoor andere dingen te gaan doen), een koffietje drinken, in de mini-pauzes eens in de weekendkrant kunt bladeren en vooral: omdat je niet hoeft te socializen. Voor deze introvert een verademing!
Mijn breiwerk, een half dekentje dat al in geen maanden nog is aangeraakt, gaat eindelijk eens af geraken. En blijkbaar is de combinatie van leren-luisteren-breien een uiterst efficiŽnte cocktail om te ontspannen van de hectiek van de afgelopen werkweek.
Het laatste onderdeel van de conferentie strooide wel een beetje roet in het eten met de onheilstijdingen over wat er nog op ons af gaat komen deze winter.

Lekker warmpjes en rustig afgezonderd in het heerlijke koninkrijkje van mijn tuinkamer, heb ik zo het nuttige met het aangename gecombineerd. Uiterst tevreden over de gang van zaken, tik ik nog een blogje en klap dan de laptop toe. Werk zit erop, reistijd is nul en het weekend kan beginnen.
Als mijn dochter dan nog een ontbijtje komt brengen van versgebakken pancakes met banaan en chocoladesaus, kan de dag niet meer stuk.

Geplaatst in: Blog

Een gedachte over “Ontspannen bijleren

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.