#TrashTuesday

#TrashTuesday was gene vette deze week. Nu ik mijn werk kwijt ben, heb ik wel andere katjes te geselen dan het ruimen van zwerfvuil. Alle energie gaat naar puur lijfsbehoud. Het is alle hens aan dek om m’n bed uit te geraken na doorwaakte piekernachten en vervolgens de dagtaak tot een goed einde te brengen.
Het vuil dat ik overal zie liggen deprimeert me nog meer maar ik heb de fut niet om me dat ook nog eens aan te trekken. Meer dan standje overlevingsmodus zit er nu niet in.
Helemaal laten kon ik het natuurlijk niet, dus heb ik hier en daar op mijn vele wandelingen – erg heilzaam in overlevingsmodus – toch wat vuil geprikt. Tot de onhandige broodzakken die ik daarvoor gebruikte begonnen te scheuren en alles er weer bijna uitviel.
Maar geen nood: dat zwerfvuil loopt niet weg – deed het dat maar!
Bloempjes verwelken en scheepjes vergaan, maar ach dat zwerfvuil blijft eeuwig bestaan.
First things first.
Nu nog uit zien te vogelen wat dan wel het eerste van die first things mag zijn. Ik weet het even niet.

Geplaatst in: Blog

5 gedachten over “#TrashTuesday

 1. Dory schreef:

  Oh jee, een flinke dip! Dan is inderdaad lijfsbehoud het belangrijkste. Naar buiten gaan helpt in ieder geval.
  En……hoezo je werk kwijt….? Tijdelijk?
  Sterkte voor nu 🙏💐🙏

  PS: mijn eerste meditatielessen heb ik bij jou gevolgd in Tilburg. Nu beluister ik vaak de meditaties van Edel Maex.

 2. Jooske Bonda schreef:

  Misschien was je op je werk toch niet zo gelukkig, Martine. Ik lees je stukjes altijd met plezier in MC. Dus dan hoort deze crisis erbij. Immers dan pas komt er ruimte voor iets anders. Wie weet wat er op je pad komt. Huisartsen zat nodig. Ikzelf (62) ben huisarts in Den Haag en ben net met m’n praktijk gestopt.

 3. Hilde Blancquaert schreef:

  Oei… werk kwijt… da’s minder… Dan lijkt zwerfvuil rapen inderdaad het laatste van je zorgen. Hopelijk kan je snel weer ergens aan de slag!

 4. Marg Vlemmix schreef:

  Vind je het gek!? Je loopt jezelf voorbij, en dat is de belangrijkste mens in jouw leven! Jezelf!
  Laat dat zwerfvuil maar liggen, doe ik ook omdat ik anders op mijn neus val, ga jij eerst maar eens aan jezelf denken!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.