Keuzemomenten

‘Ring ring’ doet mijn telefoon in mijn jaszak. Goed ingepakt wandel ik door het bos in de regen. Vanochtend diende zich onbedoeld een uitstekend keuzemoment aan toen mijn man vertrok om zijn herstelde computer op te halen. Ik twijfelde tussen optie één: het heerlijke vooruitzicht om vandaag niks te hoeven doen (behalve een mindfulnessles voor te bereiden) en mezelf rijkelijk te belonen voor het harde werk van de dag en nacht ervoor met wat lezen en een film kijken op de bank, óf mezelf bij de lurven te pakken en te gaan voor optie twee: regenjas en stapschoenen aan en de hort op. Naar buiten.

(Klik hier voor de volledige column)

gezondNU, november 2020, www.gezondnu.nl

3 gedachten over “Keuzemomenten

 1. Bernadette Drees schreef:

  Switchen van werkplek heb ik wel vaker gedaan, al heb ik de eerste keer wel lang getwijfeld…Ook lang 2 verschillende jobs: hulpverlening en docent. Zo behoudt het leven schwung.
  Ben wel heel benieuwd welke fantastische wandelschoenen jij hebt , blijkbaar zelfs waterdicht ! Wil jij dat verklappen ?
  Bedankt!

  • Martine schreef:

   Die heerlijke wandelschoentjes? Was een aanbieding van AS Adventure: een lage wandelschoen van The North Face voor 69 euro, topdeal! Ik draag ze zowat elke dag, dus ik kan altijd een wandelingetje maken als de gelegenheid zich voordoet.

 2. Marg Vlemmix schreef:

  Als het net als hier gaat, om 6 uur op, en om half 11 zat ik nog met een natte was te kijken! Baaaalen! Maar het kan makkelijker, maar ook moeilijker!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.