#TrashTuesday

‘Mensen zoals jij mogen ze in het zonnetje zetten’, houdt de mevrouw met het regenhoedje me staande als ik weer eens wat zwerfvuil loop te prikken in de buurt. Dat is misschien een beetje overdreven, maar haar complimentje doet wel deugd. Het valt op hoe vaak ik de laatste tijd positieve reacties krijg als ik met prikstok en vuilniszak in de weer ben.
Veel mensen knopen een praatje aan en willen hun waardering tonen.
Maar nog veel leuker dan dat zijn de mensen die vervolgens zelf de handen uit de mouwen steken. Een vader en een dochter op wandel met hun hond appreciëren het zozeer dat de dochter prompt opmerkt: ‘Dat gaan wij ook doen, papa! Volgende keer nemen we een zakje mee als we gaan wandelen.’
Daar word ik nou blij van. Hoe meer prikkers, hoe minder rommel, hoe mooier de wandelingetjes.

Ook al zo verrukkelijk: de reactie die Tonnie op 26 december schreef onder mijn wetterse-vlaai-blog: ‘Beste Martine, ik lees altijd met veel plezier jouw berichtjes. Ik noem ze altijd Vitamientjes.
Zo wil ik je vertellen (heel bijzonder dit, ik heb nog nooit gereageerd op een blog of zoiets, naar iemand die ik niet ken) over eerste kerstdag. Mijn man en ik waren samen te voet met mijn moeder van 91 in een rolstoel op weg naar het kerstdiner. Onderweg liepen we over een mooie nieuwe brug hier in Oirschot, en midden op die brug lag een lege pizzadoos. Toen moest ik aan jou denken! Ik twijfelde geen moment, pakte de doos en zocht de dichtstbijzijnde vuilnisbak. Die stond notabene maar 50 meter verder!!! Na ook nog twee lege blikjes opgeraapt te hebben, in die 50 meter, stopte ik de hele troep met een voldaan gevoel in de vuilnisbak.
Ons kerstdiner was heel fijn, lekker en gezellig!
Warme kerstgroet, Tonnie.’

Hoe zalig is dat? Dat mijn stukje iemand inspireert om mee te gaan opruimen? Beste piramide-spel ooit, als je het mij vraagt.
Ik ontdekte trouwens nog een leuke manier om van zwerfvuil rapen een spel te maken. Als je een hond heb tenminste: train hem om rondslingerende blikjes en andere troep te rapen en te apporteren. Kijk maar naar dit filmpje van hond Joy. Hondje blij – want hem maakt het niks uit of hij nu een weggeslingerde stok terugbrengt of iets anders, het blijft een leuk spelletje – natuur blij en ik blij ?

Geplaatst in: Blog

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.