#TrashTuesday

Ik voelde me slecht vanochtend. Voel me alweer dagen slecht. Het liefst van al wil ik m’n bed niet uit.
Het zal de lockdown wel zijn, het gebrek aan perspectief, het grijze weer, het gebrek aan escape-mogelijkheden, m’n ontslag, alle onzekerheid, zorgen, twijfels en boosheid die dat met zich meebrengt, De Onfatsoenlijken en de algehele grijsheid van het leven op sommige dagen.
Aan piekeronderwerpen is er zelden gebrek.

Ik stond op en dwong mezelf de deur uit. Soms is dat al een overwinning op zich. Dochter wenst cornflakes voor de middag en dat is een haalbaar doel. Het weer is ok. Ik fiets naar de winkel. Scoor cornflakes. Verder wat fruit, speculaas en soepgroenten. Onderweg zie ik een heel vuil hoekje in het Frac-bosje. Ik beslis n zak zwerfvuil te rapen. Niet meer en niet minder. En zak en een paar latex handschoenen heb ik altijd bij me.

Binnen een kwartier is de zak vol, ben ik door en door opgewarmd van het bukken en reiken en bleek ook het zwerfvuil in mijn hoofd aanzienlijk verminderd.
Dat hielp.

Geplaatst in: Blog

Een gedachte over “#TrashTuesday

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.