#TrashTuesday

Ik heb een nieuw gat in de markt gevonden: babypoepzakjes. Naar analogie van de hondenpoepzakjes dus. Blijkbaar zijn er mensen die – naast het kakje van hun hond – ook het kakje van hun kind gewoon in de berm smijten. Weliswaar mét pamper errond, maar toch, wie dóet dit?
Verder was het een grijze onderbroek die vandaag met de hoofdprijs voor meest bizarre zwerfvuilvondst ging lopen. Afgelopen week was dat nog een condoom. Gewoon midden op straat. Je vraagt je af wat een mens bezielt.
Ook vond ik nog een flinke mensenkaka, overdekt met enkele laagjes servetjes en daarbovenop een dennenappel, mooi geschikt als de kers op de taart. Dat was in de berm van een drukke doorgangsweg. Nogmaals: je vraagt je af wat een mens bezielt. Collectief gek geworden van de aanslepende lockdown?
Afgelopen week heb ik zéven zakken zwerfvuil gevuld (en een geďrriteerde mail gekregen van de gemeente-ambtenaar die wel even precíes wilde weten hoeveel zakken er nu klaarstonden om opgehaald te worden, want dat heeft ze nodig voor haar statistieken en het is wel lastig dat ik tussen het melden van het aantal zakken om op te halen en het effectieve ophaalmoment nog zwerfvuil verzamel, en zodoende het opgegeven aantal niet meer klopt. Tja, je bent ambtenaar of je bent het niet natuurlijk).
Daarnet had ik trouwens weer een volle zak zwerfvuil in de Visbeekstraat nadat ik die pas drie dagen geleden helemaal had opgeruimd. Het is diep triest maar waar. Eigenlijk had ik twee zakken zwerfvuil maar omdat ik maar één zak bij me had, had ik onderweg de zak al twee keer leeg gemaakt in openbare afvalbakken op mijn route.

Anyway, wat ik maar wou zeggen: zin om mee zwerfvuil te komen rapen? Afspraak nu dinsdag 26 januari om 15.30u aan kruispunt Bergstraat-Schuurhovenberg, in Oud-Turnhout vlakbij Bezoekerscentrum De Liereman. Dan gaan we de Bergstraat eens onder handen nemen. Ik breng zwerfvuilzakken mee en twee grijpstokken. Wegwerphandschoenen zijn aan te raden en als je zelf grijpstokken of ander tuig hebt om troep op te rapen: neem mee, neem mee! Ik zie je daar.
Hoe meer zielen hoe meer vreugd, en behalve de goede daad, is dit ook een staaltje van pure zelfzorg. We moeten íets doen om onszelf uit het moeras van de tristesse te sleuren, nietwaar? Tot dan?!

Geplaatst in: Blog

3 gedachten over “#TrashTuesday

  1. Marg Vlemmix schreef:

    En nu maar hopen dat het heel wat medebewoners zijn! Al is het ook wel makkelijk als er meer zijn, dan kun je van week wisselen!

  2. Marie schreef:

    6000 stappen en 3 gevulde zwerfvuilzakken later is de Bergstraat weer een stukje opgeruimd. Een klein beetje beweging, milieu wat properder en wat sociaal contact in deze eenzame tijden. Win – win – win. Meer moet dat niet zijn.
    Dank je wel, het was fijn. Ik ben er volgende keer weer bij!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.