Sonnenkind

Going home without my sorrow 
going home sometime tomorrow
going home to where it’s better than before,
going home without my burden
going home behind the curtain
going home without the costume that I wore

Geen woordkunstenaar die beter het gevoel na een retraite weet te vatten dan Leonard Cohen. Dat de man ontelbare uren op een meditatiekussen heeft doorgebracht, verklaart natuurlijk veel.
Ik herinner me ooit een retraite die begon met als enige introductie het laten horen van zijn song ‘Here it is’ door de mindfulnesstrainer.
En zo simpel is het ook: hier is het. Dit is het. Niet meer en vooral ook niet minder.

Helemaal zen voel ik me als ik na de zonet afgelopen retraite in Cadzand mijn tassen weer in de auto heb geladen en de poort uitrijd. Plots word ik overvallen door een oude bekende: het endorfineshot dat ik herken van eerdere lange zenretraites. Je rijdt de poort uit, de muziek begint te spelen en er zit maar één ding op: de volumeknop vol open draaien. De beats van Charlie Boulala’s Sonnenkind (in de Möwe Remix) zinderen door de ruimte. Yes!

Ik heb de afgelopen dagen heerlijk gemediteerd, gelezen, gewandeld, geschreven, gegeten en ja ook een heel klein beetje gebabbeld. Dat doe ik liefst zo weinig mogelijk op retraite.
Daarnet heb ik ter afsluiting nog een lekkere strandwandeling gemaakt, nog wat prima camperplaatsen gespot zodat we hier snel terug kunnen keren met ons busje en nu sluit ik het weekend af op hetzelfde plekje als waar ik begonnen ben: lekker beschut achter glas blogjes tikkend, uitkijkend over de wilde zee, met deze keer een cappuccino voor me in plaats van de rosé waar ik vrijdagnamiddag het weekend mee begon.

Het enige dat niet in mijn script past, zijn de beats van de loungemuziek. Dat blief ik echt nog niet zo vroeg op de dag. Maar dat moet je er in dit soort hippe strandtenten natuurlijk bij nemen.
Meer sorrows heb ik niet te melden.
Sonnenkind!

Geplaatst in: Blog

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.