bokes met choco

skateboarder-1209488__340
Plaats delict: de locale skate scene van Turnhout of all places. Stoere gasten – twee ervan met een pols in het gips – coole sneakers, rugzakken, en mobieltjes. En allemaal hetzelfde skateboard. Ik heb het even aan mijn zoon moeten vragen, gewone decks en ÚÚn longboard.
Daartussen: twee kleine meisjes met een Pennyboard. Meteen de enige twee met helm, knie- pols- en elleboogbeschermers.

Eerst dacht ik dat ze niet zouden durven. Dat ze zouden blijven drentelen aan de zijkant en de jongens met hun stoere tricks bewonderen. Onder de indruk en een beetje ge´ntimideerd.

Maar onderschat nooit stoere grietjes van tien. Rustig maken ze aanstalten om een zacht hellinkje aan de zijkantáte proberen. Na twee keer lukt dat. De stoere jongens laten hen hun gangetje gaan en zij nemen onbevreesd hun plekje in. Niemand lijkt bezig met indruk maken, ze gaan allemaal op in het spel.

Tijd voor een break: de jongens gaan zitten. Van skaten krijg je dorst en grote honger. Ik hoor er eentje roepen dat hij naar huis moet. De rest zet zich op de betonnen bankjes en haalt de lunchbox boven. Nee, geen zak chips of vette repen. Er komt een brood uit de rugzak. Daarna een mes. En dan, dan smeren ze bokes met choco.

Bokes met choco.

Wie had er nog wat over de jeugd van tegenwoordig??

Geplaatst in: Blog

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.