man man man, podcast-fun

Goesting om eens goed te gieren van het lachen? Luister dan naar de podcast ‘man man man’ over ruzie. Ik heb me kriek gelachen met dit trio in mijn oren. Je moet het Hollandse taaltje er even bij nemen, maar als je daar doorheen naar dit olijke stel luistert dat elkaar continu onderuit haalt, kun je de grootste lol hebben met hun grappen en grollen. Bovendien snap ik nu misschien een heel piepklein beetje meer van mannen. Al heb ik de indruk dat mijn eigen man niet direct het type is dat ik in deze podcast aan het woord hoor. 

Podcasts, ik ben er de laatste tijd helemaal aan verslingerd geraakt. Van ‘Werk & leven’ (aflevering 5: How to get shit done!), via ‘couples therapy’ (doodjammer dat Casey en Candice met hun podcast gestopt zijn sinds de geboorte van hun tweede kind), over ‘de 10 meest gegoogelde vragen over’  (Luister vooral naar het gesprek met Bart Peeters!! En met Gert Verhulst!! Die moet je zelf wel even op je telefoon zoeken in je podcast-app, want ik vind geen link in google) tot mijn favoriet van de laatste tijd: ‘The Life Coach School’. (check out Episode #244: ‘Thinking Big’!). Heel Amerikaans allemaal, maar ik smul ervan op mijn fietske of aan de wandel. En kom altijd helemaal goedgezind en opgepept aan na zo’n mentaal en fysiek tochtje. 
Probeer ook een naar The Rise podcast van Rachel Hollis. In de episode ‘This daily practice changed my life’, vertelt ze over haar ‘Start Today journal’-methode, die ik meteen geadopteerd heb. Zet een heerlijke focus voor de dag en de toekomst. Ik word er ontzettend blij van. (en nogmaals: prik echt door dat Amerikaanse taaltje en stijltje heen, al realiseer ik me terdege dat er heel wat mensen op zullen afknappen)
Blij is een fijne manier om door de dagen te stappen.

Het verlanglijstje van nog-te-beluisteren-podcast is eindeloos, ik denk dat ik genoeg tips heb genoteerd om de rest van mijn leven luisterend door te brengen. Het brengt me ontspanning, plezier, inspiratie, motivatie en gewoon soms dikke pret. Meer moet dat niet zijn.
Of toch? Ik krijg er zowaar bijna goesting van om zelf een podcast te beginnen. Maar manlief ging daar dwars voor liggen: een resoluut ‘Nee!’ op mijn aarzelend voorstel om ook eens een couples-therapie-achtig gesprek te voeren en op te nemen. Just for the fun of it. Maar het is niet omdat ik al een paar jaar mijn geheime zieleroerselen online gooi (all, toch het niet-gecensureerde stuk daarvan) dat hij zich klaar voelt om op het wereldwijde web in zijn blootje te gaan staan 🙂 Ik geef hem overschot van gelijk. En een zee van tijd. Ondertussen luister ik lekker naar de zieleroerselen en de peptalk van anderen.
Minstens zo goed als psychotherapie en vl goedkoper. (goedkoper dan de dokter ook trouwens 😉

Dus, lieve lezers van mijn blog, geeft het een kans en luister eens. En wil je mijn lijstje van tips hebben, dan geef ik het graag aan je door. Have fun!

Geplaatst in: Blog

4 gedachten over “man man man, podcast-fun

 1. Daan Kusen schreef:

  Jaaa! Man, man, man de podcast is geweldig! Domien, Chris en Bas creeren, bewust of onbewust, een sfeer alsof je gewoon naast ze op de bank -of om de tafel- zit. Een van mijn favoriete (Nederlandstalige) podcasts!

 2. Ann schreef:

  Dag Martine, Ik was op zoek naar jouw podcast, maar kan er hier op je website niet veel van vinden. Was dat Un-plug (voor ToBe)? Ik zie een melding, maar geen link of eigenlijke podcast op Spotify. Ben je nog niet van start gegaan?

  • Martine schreef:

   Hoi Ann,
   de hele podcast-ambitie is door covid in het slop geraakt… Ik heb wel 1 proefaflevering opgenomen met Andries Beckers die de ‘Welcome to the AA’ podcast maakt met Alex Agnew, en die is echt leuk geworden maar geraakt maar niet online gezet. Ooit ooit ooit gaat het ervan komen, maar eerst moeten we met z’n allen covid verslaan 😉

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.