#44 dagboek van een huisarts aan het coronafront

Hoe content ik ben?
Awel, zo content als een mens maar kan zijn na een welbestede en uiterst vervullende werkdag. Vandaag was grote Covid-testdag in het woonzorgcentrum met een team dokters dat er zin in had. Middenin de actie zijn we op ons best.
Het testen liep op rolletjes, toen we eenmaal de omkleedprocedures onder de knie hadden, en de teams van arts-zorgkundige/verpleegkundige op elkaar ingespeeld waren. De bewoners deden het prima: als je maar rustig blijft doorademen wanneer een dokter acht centimeter diep in je neus komt peuteren met een wattenstaafje, komt alles goed. En zelfs bij de afdeling voor dementerenden lukte het over het algemeen beter dan gehoopt en verwacht.
Gratis management advies: never underestimate your doctors. Pas maar op als een ploeg dokters die toevallig ook goede vrienden zijn de mouwen opstroopt en de koe bij de horens vat: we waren twee uur eerder klaar dan de planning berekend had.
(Geen tijdverlies door koffiedrinken scheelt ook – want hoe zou je dat moeten doen met een mondmasker op je snoet. De koffiepot bleef onaangeroerd.)
Al komt natuurlijk vooral het hele managementteam deze lof toe. Want de omvang van zo’n logistieke operatie, dat is niet min!
Enfin, we hebben het vooral allemaal samen gedaan, vandaar de energieboost.

Allemaal samen en toch op anderhalve meter afstand, dat levert ook bijzondere plaatjes op. Kijk ons maar eens zitten aan de gezamenlijke maaltijd: ieder aan zijn eigen tafeltje. Dan roepen we maar wat harder.
En het eten was er goed. Dus als straks het volk weer uit zijn kot mag, kom dan ook eens eten in het restaurant van het dienstencentrum in de de Albert Van Dijckstraat. Nooit geweten dat dat voor iedereen open staat. Acht en een halve euro voor een driegangenmaaltijd. Kom daar maar eens om bij Hert 😉 Zie ons hier zitten:

Anyway, het was een fijne dag, we hebben ons steentje bijgedragen aan de goede zaak, ons goeie daad weer gedaan. Van Ranst en Van Gucht zullen er blij mee zijn.
Alleen oeps… mezelf vergeten te laten testen. Als dat maar goed blijft gaan.

#blijfinuwkot, #wasuwhanden, hou u goed en duim maar dat de zon snel weer terugkomt???! En zoniet: BEL JE HUISARTS! Ga niet in de wachtzaal zitten, loop niet meteen naar spoed.

Geplaatst in: Blog

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.