#56 dagboek van een huisarts in tijden van corona

* drive-in covid testing *

No blog yesterday, my love has gone away…
Nee hoor, het was allemaal de schuld van de Zeven Zussen. Het kritische punt in elk boek is halverwege, als dat eenmaal gepasseerd is kan ik niet meer stoppen. En dat was dus gisteren het geval.
Met als gevolg het historische feit dat na 55 dagen ononderbroken bloggen er een kink in de kabel kwam en de eerste coronadag zonder blogje een feit was. Maar het boek is nu uit en het leven is altijd opnieuw herpakken, dus hier ben ik weer.
Om dan toch niet de hele dag alleen maar gelezen te hebben, heb ik gisteren nog een rondje gejogd en ben naar het opleidingsmoment geweest voor de covid-drive-in.
Want ja, vanaf vandaag hebben we een heuse drive-in in het leven geroepen voor al die corona-testen die moeten gebeuren.
En was er eerder al sprake van ‘corona-vakantie’ en een corona-skidorp (daar vond ik de containers van het triagepunt toch op lijken met hun vlaggetjes en houten wachtershuisje), nu hebben we zelfs een corona-kerstmarkt op de Campus Blairon.
De stalletjes die in de kerstperiode normaal dienst doen als jenever-, gluhwein- of wafelkot zijn nu omgevormd tot administratie- en omkleedlokalen zodat we zoveel mogelijk mensen (enkel als ze symptomen hebben natuurlijk) kunnen testen op een zo efficiënt en veilig mogelijke manier.
Je hoeft er niet eens een afspraak voor te hebben en zelfs niet uit je auto te komen. Als je huisarts je verwezen heeft, kom je tussen 9-17 u naar de drive-in en wij komen dan door het autoraampje met ons wattenstaafje in uw neus peuteren en u kunt doorrijden. Je huisarts krijgt de uitslag, al loopt dat stukje nog traag en onvoorspelbaar, maar hé, dat krijg je als je met een overheidsplatform moet werken. Kinderziektes horen er nog even bij.
De drive-in heeft zijn start in ieder geval niet gemist: op maandagmiddag zijn er al vlotjes 39 tests afgenomen!

Verder herpakt het leven zich vandaag ook op een ander punt: de winkels zijn terug open! Ik heb mezelf een mooi jurkje aangeschaft dat de extra corona-kilootjes met de mantel der liefde bedekt. Ik ben blij met dat jurkje, maar dat wegen en straten weer drukker worden, verheugt me minder. Het was fijn hoe stil de wereld een paar weken lang geweest is, en ik merk al enige tijd dat oversteken aan de drukke ring waar we vlakbij wonen weer geduld vraagt. De tijd dat ik kon oversteken zonder te hoeven wachten is voorbij. Dat kon niet blijven duren natuurlijk maar een beetje heimwee ernaar heb ik nu al.

#blijfinuwkot, toch zoveel mogelijk, #blijfuwhandenwassen want #hetvirusisnoglangnietweg, hou u goed☀️🍀! En zoniet: BEL JE HUISARTS! Ga niet in de wachtzaal zitten, loop niet meteen naar spoed. Als nodig regelen we een test voor je.
Bel zeker ook naar je huisarts als je andere klachten hebt die helemaal niets met het virus te maken hoeven te hebben. Bel ons, wij gaan u helpen op een veilige manier!

Geplaatst in: Blog

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.