#57 dagboek van een huisarts in tijden van corona

Weinig nieuws te melden. Of het moest zijn dat het in de praktijk toch stilletjes aan weer begint te voelen als ‘business as usual’ en dat ik voor het eerst in mijn leven een digitaal oudercontact heb meegemaakt. Wat best meeviel.
Dat het werk schoorvoetend weer als normaal begint te voelen, maakt wel dat mijn inspiratiebron begint op te drogen en de schrijfanimo dalende is.

Dus waar zou ik het verder vandaag over hebben?
Dat ik even in de verleiding kwam om zowaar dríe bubbels samen te brengen in onze tuin maar daar al snel van genas want nee, het is nog lang niet over?
Dat ik getroffen was door de open brief van de cultuursector in de krant vandaag? Die mensen zitten al zes weken zonder bron van inkomsten en zonder enig vooruitzicht op verandering. Ze verkeren in machteloze onzekerheid over hun toekomst terwijl zij notabene degenen zijn die voor ons de lockdown draaglijk maken. Mijn god, hoe zouden we het vacuüm door moeten komen zonder boeken, films, muziek en series??

Of dat het zo koud was vandaag? En dat ik dat echt niet meer gewend ben. Morgen eerste keer een shift in de test-drive-in. Ben benieuwd. Het schijnt er serieus koud te zijn. Ik denk dat ik in een lekker lang warm ontspannend bad kruip. Een mens kan maar voorbereid zijn.

#blijfinuwkot, toch zoveel mogelijk, #blijfuwhandenwassen want #hetvirusisnoglangnietweg, hou u goed?! Hou dus vol en volg de algemene maatregelen op, zorg goed voor jezelf en voor anderen.
Ben je ziek (koorts, hoesten, ademhalingsproblemen,…)? Volg dan het advies van de FOD Volksgezondheid op en:
1. blijf thuis
2. bel je huisarts
3. volg de aanbevelingen op van de website https://www.info-coronavirus.be/nl/

Geplaatst in: Blog

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.