Word vooral niet zoals ik!

Aardappeltjes met rozemarijn in de oven, Provençaalse kruiden bij de barbecue en gebakken paddenstoelen met tijm en oregano … Allemaal goed en wel, maar mijn favoriete kruidenmix is die in een stevige gin-tonic. De Monkey 47 bijvoorbeeld, die ik samen met twee goede vriendinnen vorige week dronk in restaurant Amu. Met 47 verschillende kruiden erin. En ja, ook 47% alcohol. Genoeg tonic erbij en dan lukt het vlotjes om weer in een rechte lijn naar huis te fietsen. Eens stevig uit de spreekwoordelijke bocht gaan, is soms ook gezond. Met die mening sta ik gelukkig niet alleen: dat verkondigt ook psycholoog Marian Donner in haar Zelfverwoestingsboek.

(Klik hier voor de volledige column)

gezondNU, mei 2020, www.gezondnu.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.