nog beter bezig

Haha, hoe fijn is het om soms ingehaald te worden door de feiten! Mijn blog was nog niet koud of de maatregel van de mondmaskers werd al teruggedraaid.
Ik kom net terug van de laatste les van de mindfulnesstraining, was daarvan weer heerlijk tot mezelf gekomen en alle boosheid was door het raam naar buiten de mooie zomeravond in gevlogen, en check bij thuiskomst nog even de mail. En daar staat het. Zwart op wit: ‘Gelet op het advies van de Wereld Gezondheidsorganisatie dat intensief sporten met mondneusbedekking een gezondheidsrisico inhoudt, geldt deze verplichting evenmin tijdens het intensief sporten.  Dit op voorwaarde dat de sport beoefend wordt in daartoe bestemde sportinfrastructuur en/of op plaatsen en momenten waarop het risico op overdracht van het virus nagenoeg nihil is door de kortstondigheid van het eerder occasioneel kruisen of passeren van een personen’.
In het interview met Cathy Berx in De Morgen, licht ze het nog duidelijk toe als de journalist deze vraag stelt: ‘Tijdens intensief sporten moet een mondmasker dus niet, maar wat als je gaat wandelen in de Kalmthoutse Heide?’
Berx: “Wandelen is ook een sport. Bovendien is de context cruciaal. Als je mensen slechts occasioneel kruist of voorbijsteekt, zoals in de Kalmthoutse Heide, dan is een mondmasker niet verplicht.”

Oh, daar krijg ik een warm hart van. Vertoon van gezond verstand, hoera!
Had ik trouwens al genoeg benadrukt dat ik groot respect heb voor Cathy Berx? Zelfs als ze haar toevlucht had moeten nemen tot die draconische maatregel van mondmaskers overal en altijd, dan was dat enkel omdat ze de ondankbare taak had om de meubelen te redden van een huis dat al smartelijk mismeesterd was door vorige huisvaders.

Hoera dus voor Cathy Berx en haar gezond verstand. Hoera dat ik mijn patiënten weer de natuur in kan sturen zonder mondmasker op plaatsen waar dat kan, zodat ze het allemaal blijven volhouden op een menselijke manier. En hoera dat ik morgen weer lekker rond mag crossen op de fiets zonder uitgekafferd te worden door verzuurde leden van de mondmaskermaffia.

Nu snel naar bed. En morgen gezond weer op!

Geplaatst in: Blog

Een gedachte over “nog beter bezig

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.