We’re all mad here

Yay, mijn nieuwe agenda is aangekomen. Ik zweer bij papier en ben sinds mensenheugenis een trouwe Moleskine-fan. Elk jaar een ander kleurtje, maar steeds hetzelfde model: de Daily Diary/Planner, Day per page, ruled. Maar dit jaar was er in de boekhandel enkel de keuze tussen rood of zwart. Daar had ik geen zin in. De wereld en het werk zijn al donker genoeg, daar moet je geen zwart aan toevoegen. En over rood zei de architect die in Tilburg destijds onze praktijk bouwde: ‘mensen blijven apen en rood wekt agressie op’. Met dit argument veegde hij mijn wens voor een rode muur van tafel, en ook nu heb ik weinig zin in meer agressie dan er al heerst. De rode lap op de stier enzo…

Dus ga ik het internet op, surf een beetje rond in het digitale aanbod, en kom al snel uit bij een stel vrolijke Petit Prince- en Alice in Wonderland-versies. Het liefst zou ik de ‘The best way to explain it is to do it’ kiezen, maar dat blijkt een pocketsize en daar kom ik never-nooit-niet mee toe. Want naast agenda is de Moleskine ook een dagboek voor mij, waar ik elke dag het leven zoals het is in neerschrijf. En hoe priegelklein ik mijn handschrift ook maak, met een pocketsize kom ik niet toe. Over het algemeen is het leven zoals het is namelijk nogal aan de volle kant. Zelfs in lockdown. 

Misschien dat het me ooit zal lukken te leven naar mijn droommotto ‘More and more of less and less’, en dat ik dan met een pocketsize blaadje toekom voor een hele dag, maar tot die tijd zal ik het met de large versie moeten doen. Ik blijf wel in het Alice in Wonderland thema en uiteindelijk valt de keuze op de – toch zwarte – versie met een uitspraak van de Madhatter op de kaft: ‘We’re all mad here’. Dat vond ik zeer toepasselijk.
De achterkant bevestigt voor de moeilijke verstaander nog even heel duidelijk: ‘I’m mad. You’re mad.’

En wie daar niet mee kan lachen en zijn eigen gekkigheid kan relativeren, die heeft een ander probleem. Maar mad zijn we allemaal.
Ja, jullie ook! ?

Geplaatst in: Blog

Een gedachte over “We’re all mad here

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.