#TrashTuesday: gouden tip

Heb je het een beetje koud? Ga dan snel wat zwerfvuil rapen. Na tien minuten door je knien gaan om troep op te rapen, heb je het warmer dan na een wandeling van een uur stevig doorstappen, zo ondervond ik aan den lijve.
Na m’n wandeling op een mooie herfstdag had ik hooguit een bodempje zwerfvuil verzameld in de plastic tas die ik met dat doel had meegenomen. De Liereman is te proper geworden blijkbaar…
Zonde om zo’n bijna lege zak in de vuilnisbak te gooien natuurlijk, dus besloot ik om nog een beetje door te wandelen op straat om daar wat rommel te verzamelen tot de zak vol was.
Daar waren zelfs geen tien minuten voor nodig. En van al dat bukken en in en uit (droogstaande!) sloten klauteren had ik het binnen de kortste keren loeiheet gekregen.
Check, sport alweer gehad vandaag.
In de sloot vond ik zelfs een gigafles vuile bakolie, het blijft onvoorstelbaar wat mensen soms dumpen. Even verderop een groot pancarte waarvan de tekst allang weggerot was.
Slechts n mondmasker deze keer, wel ontelbare blikjes.
En zo blijven we bezig.

Oh ja, ik had nog een gouden tip beloofd h?
Die luidt – houdt u vast aan uw tafel – ‘inlegkruisje’!
Ik dacht dat deze geniale vondst een hoogstpersoonlijke uitvinding was van ondergetekende om pipi-pauzetjes onderweg in het bos te vergemakkelijken zonder het gehannes nadien met toiletpapier en afvalzakjes. Dus als iedereen dat deed – en ik heb alle begrip voor een dringend plasje tijdens een grote boswandeling – dan lagen er geen toiletpapier/papieren zakdoekjes/servetjes meer te slingeren op al die wandelwegen.
Dus: ga je wandelen? Denk dan altijd aan deze gouden tip en plak een inlegkruisje in je slip.
Bleek mijn zus exact hetzelfde bedacht te hebben ?

Geplaatst in: Blog

4 gedachten over “#TrashTuesday: gouden tip

  1. Ann schreef:

    Bij het ontbijt vertelde ik Kaatje over je laatste blogpost en je gouden tip en zei haar: “I.p.v. toiletpapier gebruikt Martine…” waarna Kaatje aanvulde met “dat wat anderen achter gelaten hebben?” 😀

  2. Marg Vlemmix schreef:

    Och als ik buk lig ik al met de nodige schade, dus daar begin ik maar niet meer aan! Je gouden tip….is wel gangbaar, maar ik moet dan wel een een veel dikker exemplaar!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.