Aanmodderen

Luistertip om goedgezind het weekend in te gaan?
Luister níet naar het Touché interview met Serge Simonart. Wat een vervelende man, wat een belachelijk groot ego.
Alhoewel ik zijn lijstje met levensadviezen wel kon smaken.
Ik heb ze overgetikt, zodat jullie het leed bespaard blijft om naar deze nare man te moeten luisteren.
Bij deze:
‘Ik vind dat je altijd moet kiezen
ten eerste: voor plantrekkerij
ten tweede: voor vrijheid
voor onafhankelijkheid,
je zin kunnen doen,
zelfontplooiing,
en legaal foefelen’.
Hij vindt dat je wel de grenzen mag opzoeken zodat je voor jezelf een aangenaam leven creëert door voor jezelf wat aan plantrekkerij te doen. Wat moet je doen om ervoor te zorgen dat je genoeg verdient, je zin kan doen, aan niemand verantwoording moet afleggen, je eigen weg kan volgen, niet moet doen wat een ander je zegt, niet op een bureau moet zitten van nine to five, niet in de file moet staan…

Tot zover ben ik het volmondig met hem eens. Misschien ga ik ondanks mijn intuïtieve aversie tegen de man na dit ene interview, zelfs toch zijn boek nog lezen ‘Het leven en hoe het te leiden’.

Maar meer dan genoeg over Serge Simonart, ik had beloofd u een leuke luistertip te geven.
Awel, luister dan naar het Touché interview met cartoonist Lectrr.
Heerlijk om daar zoveel wijsheid te horen die verpakt wordt in luchtige humor, en eigenlijk neerkomt op het devies: ‘Ik denk dat het belangrijk is dat we allemaal weten van elkaar dat we allemaal maar aan het aanmodderen zijn. Iedereen doet maar alsof.’

Als ik de moed en de tijd vind, zal ik misschien de hele aflevering nog eens herbeluisteren en al zijn heerlijke zinnen overtypen.

Voila, geniet allemaal van je weekend.
Iemand trouwens nog de ultieme gouden tip tegen bevroren tenen op de fiets? (en ja, natuurlijk heb ik al dikke sokken aan en wolgevoerde laarsjes. Maar dat is dus niet genoeg blijkbaar en de grootste kou moet nog komen.)

Geplaatst in: Blog

6 gedachten over “Aanmodderen

  • Martine schreef:

   tja, vind ik altijd zo’n gedoe… net als ik meestal de regenhoesjes voor mijn schoenen ook achterwege laat, meestal in de vage hoop ‘dat de regen wel zal meevallen’ en vervolgens dan toch met natte schoenen op de praktijk arriveer.
   Voor sommige dingen ben ik gewoon te lui ?

 1. brigit paulussen schreef:

  probeertip: doe over je warme voeten en sokken een plastic zakje, zo kan er helemaal geen kou of wind door, dan laarsjes aan. Wel uitdoen zodra je aankomt zodat je niet gaat zweten.
  laat maar weten of het helpt . groetjes

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.