Terugkomdag mindfulness

Op grijze, donkere en koude weekenddagen je humeur en energie een beetje op peil houden, het gaat niet altijd vanzelf. Niet bij u en niet bij mij. Zo veronderstel ik tenminste.
Dat het dus vanochtend terugkomdag was van de mindfulnesstraining, was dan ook perfect getimed. Een beetje energie tanken, dat kon ik wel gebruiken.
Marie en ik troffen de nodige voorbereidingen: stoelen en tafels aan de kant, matjes en kussens uitgerold, een verse kan thee gezet en een tafel vol met reflectie- en inspiratiemateriaal om de juiste mindset een handje te helpen en er een vruchtbare meditatie ochtend van te maken.

Zo’n stille ochtend met concentratie en focus enkel op je eigen adem, je eigen gedachten en wat je eigen lijf je te vertellen heeft, hoe helend heb ik dat weer ervaren.
Back to basics. Altijd weer die beweging naar binnen, naar hier, naar nu.
Ik voelde hoe mijn onrustige geest langzaam tot rust kwam en hoe de opgebouwde spanning uit mijn schouders en rug wegvloeide.
Uitkijkend over een schitterend herfsttableau en een stel genoeglijk grazende paardjes, merkte ik hoe de rustige stem van Dr. Kristin Neff me weer helemaal terug bracht tot die kern van rust en stilte diep vanbinnen. Kristin Neff is een Amerikaanse professor die onderzoek doet naar mindfulness en dan vooral de self-compassion stroming daarvan.
Voor deze terugkomdag luisterde ik naar de oefening ‘Giving and Receiving Compassion’, één van de vele self-compassion oefeningen die je op haar website kunt vinden.

Met een pak meer energie dan op de heenweg en een flinke dosis goeie zin, kon ik vervolgens de rest van de zondag aanvatten.
Wat blijft het toch keer op keer een groot wonder, wat zo’n meditatie-sessie altijd weer teweeg brengt.
Doe je mee volgende keer? Je plekje wacht op je.
Elke eerste zondag van de maand terugkomdag van 10.30 tot 12 uur in Dienstencentrum De Schoor.
(ook in de schoolvakanties maar niet op feestdagen)
Zorg goed voor jezelf!

Geplaatst in: Blog

Een gedachte over “Terugkomdag mindfulness

  1. Marg Vlemmix schreef:

    Wat fijn….heerlijk om je zo te kunnen ontspannen…terwijl hier in de gang met hal een man de vloeren doet, met een swiffer….en dan zoiets lezen, het helpt me niet..

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.