Vleugellam

Red Bull blikjes stonden altijd al in de top drie van het zwerfvuil dat ik aantref, maar tegenwoordig vind ik ook de kartonnen verpakkingen daarvan: vier of zes blikjes tegelijk. Mensen snakken in deze tijd blijkbaar met een onstilbare dorst naar de vleugels die het blauwe blikje belooft.
Ik begrijp dat. Ik heb het ook.
De behoefte om onze vleugels uit te slaan wordt nijpend nu we al meer dan een jaar cirkeltjes draaien onder de kerktoren. Vlaanderen is maar een zakdoek groot, en dat laat zich steeds nadrukkelijker voelen.

Nu valt er nog genoeg te ontdekken, maar de wens om vleugels uit te slaan heeft meer te maken met ademruimte dan met aardrijkskunde.
Fysiek reizen was dan misschien verboden (gelukkig mag het nu weer en lonken ook de terrasjes al in de verte, dat maakt de zakdoek toch al iets ruimer) maar vooralsnog kan niemand ons verbieden om te reizen in de fantasie van boeken en films.
In de ongemakkelijke film ‘I’m thinking about ending things’, zegt het hoofdpersonage: ‘That’s why I like roadtrips so much: it reminds you that the world is bigger than the inside of your own head’.
Als ik niet oplet, vertoon ik ook nogal de neiging om verloren te lopen in mijn eigen hoofd. Dan verlang ik ook wel eens naar een paar vleugels om daaruit te ontsnappen.

Maar natuurlijk komen die vleugels nevernooitniet uit een blikje.
Sprookjes bestaan niet en voor vleugels moet je wat dóen.
Enkele suggesties: doe een goeie daad, maak iemand gelukkig, leer jezelf graag zien, verleg eens een grens, durf jezelf zijn, kweek een robuust en veerkrachtig zelfvertrouwen, verken en ontwikkel je talenten, wees creatief, wees dankbaar, tel je zegeningen, omring je met positieve mensen en loop hard weg van negatieve exemplaren, doe wat je graag doet en wat je voedt in plaats van vult, fiets, wandel, sport, beweeg, mediteer, … er is keuze te over.
Nog twee adviezen speciaal aan de Red Bull-drinkers: stop met Red Bull drinken, het is slecht voor je gezondheid en vleugels zul je er niet van krijgen. En als je het toch niet laten kan: geniet er binnenkort op een terrasje van. Dan hoef ik het blikje tenminste niet op te rapen. (Veel fiducie heb ik daar overigens niet in.)

Tjonge, wat een goeie adviezen allemaal, ik ben goed op dreef. Hoog tijd om ze zelf weer eens ter harte te nemen.
Het wordt tijd voor een roadtrip.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.