Een dag zonder zwerfvuil

Ik heb een nieuw schrijfdoel nodig. Als ik te weinig schrijf, word ik ongelukkig, en als ik ongelukkig word, schrijf ik te weinig. Het denkwerk over dat nieuwe schrijfdoel resulteerde in de bovenstaande titel. Een dag zonder zwerfvuil dus.
Het idee: tot ik ooit de dag mag beleven dat ik werkelijk geen kruimel zwerfvuil tegenkom op mijn pad elke dag een blogje over zwerfvuil schrijven.
Nu was er inderdaad op mijn zwerfvuiltochtje vandaag weinig te rapen, maar dat komt waarschijnlijk vooral omdat ik vandaag ging wandelen in een gebiedje is dat nog niet massaal ontdekt is door de wandelende en aperitievende medemens. Ik ontdekte het zelf ook pas gisteren voor het eerst.
Weinig zwerfvuil vind je enkel waar er weinig mensen komen. Toch lagen er al de nodige wc papiertjes. Ik zal hier nogmaals mijn gouden tip herhalen: doe een inlegkruisje in je slip! Geen wc papier nodig en je laat geen rommel achter.

In de krant verzuchtte een Gentse boswachter over de heropening van de terrassen: ‘Goed dat sommigen naar hun oude liefde terugkeren, al is het maar om minder toiletpapier te zien liggen in het bos.’
Zelf heb ik ondertussen een zesde zintuig ontwikkeld voor de vindplaatsen van deze ‘buiten-toiletten’. Sommige plaatsen doen echt dienst als openbaar toilet, zoveel toiletpapier vind ik er.

De dag dat er geen kruimel zwerfvuil meer te prikken valt, zal die er ooit komen?
Het goede nieuws: met dit doel voor ogen kan ik nog een leven lang blogjes schrijven. Een waarlijk onuitputtelijke bron van motivatie en inspiratie. Het slechte nieuws: de kans dat het ooit werkelijkheid mag worden is nagenoeg nihil. En dus zal ik een leven lang blogjes moeten schrijven over zwerfvuil. Ik weet niet of ik daarvan moet gaan huilen of lachen.

Zwerfvuil blijft er in ieder geval genoeg. Was de opbrengst van de wandeling van vandaag maar schraal, op de aanlooproutes blijft er genoeg troep rondslingeren.
Zo kwam ik toch weer met twee volle zakken thuis.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.